Mehmet Çelikel Lisesinden, 1983 Yılı Mezunlarına ve 1963 Yılı Mezunlarına Plaket - Son Dakika
Yerel

Mehmet Çelikel Lisesinden, 1983 Yılı Mezunlarına ve 1963 Yılı Mezunlarına Plaket

Mehmet Çelikel Lisesinden, 1983 Yılı Mezunlarına ve 1963 Yılı Mezunlarına Plaket

Mehmet Çelikel Lisesi 75.yıl kutlamaları kapsamında plaket töreni ve pilav günü gerçekleştirildi.

02.06.2013 16:16

Mehmet Çelikel Lisesi 75. yıl kutlamaları kapsamında plaket töreni ve pilav günü gerçekleştirildi.

Mehmet Çelikel Lisesi 75. yıl kutlamaları çerçevesinde 1983 yılı mezunlarına 30. yıl onur plaketi ve 1963 yılı mezunlarına 50. yıl onur plaketi verildi.

Mehmet Çelikel Lisesi önünde düzenlenene törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Coşkun, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç ve eşi Nevin Aytaç, Mehmet Çelikel Vakfı üyeleri, Mehmet Çelikel Lisesi mezunları ve davetliler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Mehmet Çelikel Lisesi Okul Müdürü Hasan Koca, "Bundan tam 75. yıl önce merhum Mehmet Çelikel'in tamamen kendi kişisel katkısı neticesinde Zonguldak halkının hizmetine açılan bu nadide eğitim kurumu geçen bu zaman sürecinde adeta ulu bir çınara dönüşmüştür. Okulumuz sadece Zonguldak'ta değil tüm Türkiye'de herkesin bildiği, herkesin öğrenim görmek istediği bir kurum haline gelmiştir. Yetiştirdiği değerlerle ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesinde önemli katkı sağlamış olan Mehmet Çelikel Lisesi geçmişinde olduğu gibi gelecekte de Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye devam edecektir" dedi.

Daha sonra ardından konuşma yapan Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Sağlam Gürol, "Mehmet Çelikel Lisesi 75 yıl önce her zaman şükran, minnet ve rahmetle andığımız Mehmet Çelikel tarafından cumhuriyetin ilk bağış okulu olarak yaptırıldı. Uzun yıllar Zonguldak ve ilçelerinin tek lisesi olarak şehrimiz gençlerinin eğitim almalarına yuva oldu. 2013 senesinde 16 bine yaklaşan mezunlarımız ülkemizin her yerinde görev yapmış ve yapmaktadır. Çelikel mezunu olmalarının yaşamaktadırlar. 1988 senesinde kıymetili öğretmenimiz Can Polat Pamay ve 13 Çelikel Lisesi mezununun kurduğu vakfımız ilk senelerinde yıpranan ve eskiyen okulumuzun fiziki durumunu iyileştirmekle başladığı çalışmalarına çelikelli öğrencilerin ve öğretmenlerinin de iyi bir öğrenim ve eğitim çalışmalarını memnun ve mutlu bir ortamda yapabilmelerine çalışmaktadır. Bugünlere gelmemizde vakfımızın çok büyük rolü olmuştur. Mezunlarımızı bir araya getirmeyi ve çelikelliler arasında her zaman canlı kalacak bir bağ oluşturmayı başardı. Çelikellilerin gönüllülük esasına dayalı yardımlarıyla 75 yıllık çınarımızın daha bir kökleşmesini ve serpilmesini sağladı. 75 yıldır laik ve kaliteli eğitim anlayışını ilke edinen okulumuzun mezunlarını hayata hazırlamanın ve onları daha iyi yerlerde görmenin şevki içinde vakıf üyeleri canla başla çalışma içerisindedir" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Mehmet Çelikel Lisesi Vakıfı Onursal Başkanı Can Polat Pamay ise "Sizlerle her zaman iftihar ettik. Sizlerle övündük. Sizlerle başarılarımız için bir şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Helal olsun diyorum" şeklindi konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Çelikel Lisesi1983 yılı mezunlarına 30. yıl onur plaketi ve 1963 yılı mezunlarına 50. yıl onur plaketi verildi.

Ardından, Mehmet Çelikel Lisesi halk oyunları ekibi tarafından Artvin yöresi halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra Mehmet Çelikel Lisesi 1986 yılı mezunu Salih Demir tarafından yaptırılan 75. yıl müzesi açılışı yapıldı. Açılışın ardından törene katılan tüm herkese pilav dağıtımı gerçekleştirildi. Mustafa Yüce ve Yücel Namal tarafından hazırlanan Cumhuriyet'in ilk Bağış Okulu Mehmet Çelikel Lisesi kitabi da, Mehmet Çelikel Lisesi mezunları tarafından ilgi gördü. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Çelikel Lisesinden, 1983 Yılı Mezunlarına ve 1963 Yılı Mezunlarına Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement