Mazlumder'den 28 Şubat Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mazlumder'den 28 Şubat Açıklaması

Mazlumder\'den 28 Şubat Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi, 28 Şubat olaylarına tepki göstermek adına basın açıklaması yaptı.

10.04.2014 13:09

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi, 28 Şubat olaylarına tepki göstermek adına basın açıklaması yaptı.

Dernek binasında açıklama yapan MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, "Sivil siyasete ve toplumsal hayata "gayrinizami" yöntemlerle müdahale edilen ve kurgulayıcıları tarafından etkisinin bin yıl süreceği düşünülen 28 Şubat post modern darbesi, aktörlerini yargı önüne çıkarıldığı dönemde dahi karanlık etkisini sürdürmeye devam etmektedir. 28 Şubat'ın bitmediği ve mağdurlar açısından bir zulüm mekanizması olarak devam ettiği gerçeği maalesef her geçen gün kendisini yeniden göstermektedir. MAZLUMDER Ankara Şubesi Yöneticisi Tayyar Tercan, Halil Kantarcı ve 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan ve 10 yıl cezaevinde tutulan Yakup Köse'nin de yargılanarak ceza aldığı ve haklarında yakalama kararının çıkartıldığı Noel Baba davası 28 Şubat'ın postallı yargısının ürünü, kurmaca bir davadır. 28 Şubat 1997 tarihinde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında hukuk dışı yapılanmalar eliyle yargı kurumlarına ve sivil siyasete müdahale edilmiştir. Batı Çalışma Grubu adlı illegal oluşum tarafından kontrol ve koordine edilen yargı mensuplarının, 28 Şubat sürecinde verdiği bütün kararlar siyasi olduğundan, hukuka aykırı ve şaibelidir. 28 Şubat'ın aktörleri bugün mahkeme salonlarında yargılanırken, onların darbe hukukunun 28 Şubat mağdurlarının hayatını karartmaya devam etmesi izahı mümkün olmayan bir çelişkidir. Yine, 28 Şubat'ın darbe organizasyonunun mühim isimleri tahliye edilirken onların ürettiği zulümlerin mağdurlarının bir kere daha cezalandırılması vicdanları kanatmaktadır" dedi.

MAZLUMDER olarak 28 Şubat olaylarını kınadıklarını belirten Çelik, "Söz konusu hukuksuzluğu kınadığımızı yineliyor, bu konudaki sorumluluk ve yükümlülüğünü defalarca hatırlattığımız hükümete bir kere daha sesleniyoruz; binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin aydınlatılması ve 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek Salih Mirzabeyoğlu başta olmak üzere mahkumlar için yeniden muhakeme yolunun açılması gerekmektedir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mazlumder'den 28 Şubat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement