Marmaris, Kruvaziyer Turizminde Yeni Pazarlara Yöneliyor - Son Dakika
Yerel

Marmaris, Kruvaziyer Turizminde Yeni Pazarlara Yöneliyor

Marmaris, Kruvaziyer Turizminde Yeni Pazarlara Yöneliyor

İsrail'in Gazze saldırıları gibi olaylar nedeniyle kruvaziyer turizminde düşüş yaşayan Marmaris, bu kayıpları yeni pazarlara yönelerek kapatıyor.

04.09.2014 11:15  Güncelleme: 11:35

LEVENT KİŞİ - Marmaris'in, Doğu Akdeniz'deki karışıklıklar nedeniyle kruvaziyer turizminde yaşanan kayıpları Amerikalı ve Fransız turistlerle kapattığı belirtildi.

Türkiye'nin en gözde kruvaziyer limanlarından birisi olan Marmaris, bu sezonda aynı anda binlerce kişiyi taşıyabilen "yüzen otellere" ev sahipliği yapıyor. Günübirlik olarak ziyaretler gerçekleştiren dev gemiler ilçe ekonomisine katkı sağlıyor, kış aylarında canlılığa neden oluyor.

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'daki karışıklıklar ve İsrail'in Gazze saldırıları gibi olaylar nedeniyle kruvaziyer turizminde düşüş olsa da Marmaris Limanı'nın yolcu sayılarının iyi durumda olduğunu söyledi.

Özellikle Marmaris'e çok sık gelmeyen ülkelerden turist artışı olduğuna işaret eden Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerikan ve Fransız gemilerinde artış yaşanıyor. Yeni pazarların açıkları doldurmasıyla kaybı en aza indirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki 1-2 yıl daha bu düşme trendinin devam edeceğini daha sonra ise Doğu Akdeniz'in siyasi istikrara kavuşmasıyla tekrar hareketleneceğini düşünüyorum. Çünkü, dünyanın en eski kalıntıları ve herkesin merak ettiği yerler bizim bölgemizde. Eninde sonunda bölgemiz yeniden hareketlenerek eski günlerine kavuşacak."

Daha önce yaptıkları görüşmeler sonunda, Mısır'a gidecekken rotasını Marmaris'e çeviren gemiler nedeniyle bir artış yaşadıklarını hatırlatan Tugay, ancak bu durumun ileriye dönük sıkıntı oluşturacağını bildiklerini kaydetti.

Bir yerde olumsuz durumlar olduğu zaman gemilerin o bölgeden tamamen çıktığını vurgulayan Tugay, "Bunun olacağını öngörüyorduk ve maalesef haklı çıktık. Marmaris'in ana piyasalarından birisi olan Doğu Akdeniz'i, Ortadoğu'daki karışıklıkların ardından gemilerin bu bölgeyi komple terketmesi nedeniyle kaybettik. Bu da toplam gemi sayısında yüzde 30 düşüşe neden oldu" dedi.

Tugay, dev gemilerin turlarını Batı Akdeniz'e yani Barselona, Nice, Monaco, Lizbon, Kanarya Adaları ya da Baltık Denizi'ne kaydırdığı bilgisini verdi.

Marmaris Limanı

Özelleştirildiği 2001 yılından sonra ziyaretçi sayısını hızla arttıran Marmaris Limanı, geride kalan 13 yıl içinde yolcu sayısı bakımından Türkiye'nin beşinci büyük kruvaziyer limanı haline geldi. İlçe, doğal güzellikleri, tarihi yerlere ve Yunan adalarına yakın olması sayesinde kruvaziyer firmalarının dikkatini çekmeyi başardı. Marmaris Limanı'na 2008'de 93 gemiyle 99 bin, 2009'da 74 gemiyle 83 bin 204, 2010'da 85 gemiyle 107 bin, 2011'de 87 gemiyle 175 bin 415, 2012'de 110 bin 279 ve 2013'te ise 112 gemiyle 152 bin 685 kişi geldi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris, Kruvaziyer Turizminde Yeni Pazarlara Yöneliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • katil: hangi en büyük kruzer limanı izmire hergün kuşadasına 3. 4. gemi geliyo burda toplasan yazın 3 kere haftada helekış 1 tane gemi gelmiyo milleti aldatmayın bizde içindeyiz önce aldığınız ayak bastı parasını kladırın izmirdeki gibi. . . ondan sonra bak gemiler nasıl geliyo yaz kış . . . 1 0 Yanıtla

Advertisement