Mardin'de Din Görevlilerine İlk Yardım Eğitimi Verilecek - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Din Görevlilerine İlk Yardım Eğitimi Verilecek

Mardin\'de Din Görevlilerine İlk Yardım Eğitimi Verilecek

Mardin Sağlık Müdürlüğü ile Mardin Müftülüğü arasında din görevlilerine yönelik ilk yardım semineri verilmesi konusunda protokol imzalandı.

13.01.2014 13:39  Güncelleme: 13:48

Mardin Sağlık Müdürlüğü ile Mardin Müftülüğü arasında din görevlilerine yönelik ilk yardım semineri verilmesi konusunda protokol imzalandı.

Mardin İl Müftülüğü'nde Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş ve Müftü Dursun Ali Coşkun arasında imzalanan protokole göre, 40 din görevlisine ilk yardım eğitim semineri verilecek. Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, "İlk yardım eğitimleri fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgilerinin arttırılması, ilk yardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi kazalara bağlı ölüm riskinin azaltılması amaçlamaktadır. Din görevlilerinin toplumda kanaat önderleri olması, kendi mahallelerinde bilgilendirici ve eğitici konumda olması nedeni ile insanlar yardıma ihtiyaçları olduğunda imamlara danışması ve ilk olarak onlarla paylaşmasından dolayı imamlarımızın dışarıda veya camilerde acil bir durumda müdahale edebilecekleri eğitimleri almaları önem arz etmektedir. Bu nedenle başlangıç olarak, Artuklu ilçe sınırları içerisinde görev yapan din görevlilerin toplumda ilk yardım bilincinin ve becerisinin artması için Sağlık Müdürlüğü bünyesinde temel ilk yardım eğitimi planladık. Müdürlüğümüz ve Müftülüğümüz arasında imzalanan protokole göre 40 din görevlisine 2 grup halinde seminer verilecektir" dedi.

Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise, "Müftülük olarak personelin bilgi ve becerilerini arttırmak için çeşitli seminerler ve etkinlikler düzenlediklerini belirterek, özellikle insan sağlığı ve hayatıyla ilgili böyle bir kursa hocalarımızın gösterdiği ilgi bizleri memnun etmiştir. Bize bu imkanı sunan Sağlık İl Müdürümüz ve personeline teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Din Görevlilerine İlk Yardım Eğitimi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement