Marble Fuarı İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Yerel

Marble Fuarı İçin Geri Sayım Başladı

Marble Fuarı İçin Geri Sayım Başladı

MARBLE Danışma Kurulu, 26-29 Mart tarihlerinde 20. kez gerçekleştirilecek MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı hazırlık çalışmaları için son kez toplandı.

21.02.2014 13:23

MARBLE Danışma Kurulu, 26-29 Mart tarihlerinde 20. kez gerçekleştirilecek MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı hazırlık çalışmaları için son kez toplandı.

MARBLE Danışma Kurulu, 26 - 29 Mart 2014 tarihlerinde yirminci kez gerçekleştirilecek MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı hazırlık çalışmaları nedeniyle toplantı yaptı. Danışma kurulu toplantısında organizasyona ilişkin son hazırlıklar ile ilgili bilgi verilirken genel görüş, öneri ve düşünceler alındı. Yıldızhan Otel'de, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ün ev sahipliğinde düzenlenen danışma kurulu toplantısının moderatörlüğü, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkan Vekili R. İhya Kangal tarafından yapıldı. Toplantıya; İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve İZ-KO Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ile İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Osman Erdinç'in yanısıra fuara destek veren sektör ve dernek temsilcileri katıldı.

"FUARLA İLGİLİ FARKINDALIK YARATACAĞIZ"

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, "MARBLE'ı bu yıl 20. kez gerçekleştireceğiz. Bunu önemsiyoruz. İzmir'e, sektöre, uluslararası fuarcılık platformuna bunu hissettirmek istiyoruz. 10'lu yıldönümleri süreçte önemli kilometre taşlarıdır. Tanıtımlarımızla, etkinliklerimizle 20 yıl algısını kamuoyunda, İzmir'de yaratmaya çalışacağız. Fuarla ilgili farkındalık yaratacağız. Bu yıl hem katılımcı hem de ziyaretçisiyle, fuarımızın ulusal ve uluslararası alanda ses getirmesi için, yirmi yıllık geçmişine yakışır bir fuar yapmayı istiyoruz" dedi.

MERMER İHRACATI

Mermer Fuarı'nın hem Türkiye'de hem de uluslar arası sektörde hak ettiği noktaya ulaştığını belirten Örs sözlerini şöyle sürdürdü: "Fuarımız gelecek yıllarda da mermer ve doğaltaş üreticilerini, yabancı firmalar ve alıcılarla buluşturmaya, iş bağlantılarını gerçekleştirmeye ve dünyanın en büyük mermer rezervine sahip ve dünyanın en büyük mermer üreticisi olan Türkiye'nin, mermer ihracatının artmasına katkıda bulunmaya devam edecektir. MARBLE'ı, yeni fuar alanımız ile birlikte çok daha önemli noktalara taşımayı, alanında dünyanın en etkili lider fuarı yapmayı hep birlikte gerçekleştireceğiz."

DÜNYANIN BİR ÇOK BÖLGESİNDEN ZİYARETÇİ

Fuara ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Örs, "Fuara dünyanın birçok bölgesinden alım heyeti ve ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Biz ekip olarak dünyanın birçok noktasında fuarın tanıtımını yaptık. Alım heyeti çalışması yaptığımız ülkelerden gelmesi kesinleşen ülkeler şöyle; Almanya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Cezayir, Fas, Filistin, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Libya, Litvanya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Slovenya, Slovakya, Tunus, Türkmenistan, Umman, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan. Arkadaşlarımız halen büyük bir duyarlılıkla çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayrıca bu yıl fuarımızın yirminci yaşına yaraşır bir gala düzenlemek istiyoruz, hazırlıklarımız devam ediyor" diye konuştu. İZFAŞ tarafından organize edilen Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Derneği (UFI) onaylı MARBLE Fuarı, 26 - 29 Mart tarihlerinde, 10.00 - 19.00 saatleri arasında sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenleniyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marble Fuarı İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement