Manisalılar Azeri Şarkılarıyla Coştu - Son Dakika
Yerel

Manisalılar Azeri Şarkılarıyla Coştu

Manisalılar Azeri Şarkılarıyla Coştu

Manisa Belediyesi'nin Kent Konseyi işbirliğiyle bu yıl 2.'sini düzenlediği Hemşeri Dernekleri Festivali, kardeş ve dost ülke Azerbaycan gecesi ile devam etti.

08.10.2013 11:12

Manisa Belediyesi'nin Kent Konseyi işbirliğiyle bu yıl 2.'sini düzenlediği Hemşeri Dernekleri Festivali, kardeş ve dost ülke Azerbaycan gecesi ile devam etti.

Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu, Grup Anatolia ve Azeri Kızı Günel'in serin Manisa akşamını ısıttığı gecede, festivale katılan tüm derneklerin başkanları dostluk halayı çekti. İlginin büyük olduğu Azerbaycan Gecesi'nde ünlü sanatçı Azeri Kızı Günel, şarkılarıyla Manisalıları coşturdu. Cumhuriyet Meydanı'nında düzenlenen geceye Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, eşi Alparslan Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Manisa Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, festivale katılan derneklerin başkanları ve çok sayıda Manisalı katıldı. Gece Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileriyle başladı. Azerbaycan'a ait müzikler eşliğinde bölge halkoyunlarını sergileyen ekip, izleyenlerin alkışını aldı.

GRUP ANATOLİA İLE DOSTLUK HALAYI

Halkoyunları gösterisinin ardından Manisalı müzik grubu Grup Anatolia sahne aldı. Türk Halk Müziği'nin birbirinden güzel eserlerini seslendiren grup, Manisalılardan tam not aldı. Konser sırasında geceyi izleyen hemşeri dernekleri başkanları birlikte halay çekti. Azeri ezgilerinin de seslendirildiği konserin sonunda sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Grup Anatolia'yı kutlayarak, grup üyelerine çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç de, grup üyelerine içerisinde mesir ürünlerinin yer aldığı sepetten hediye etti.

AZERİ KIZI GÜNEL ŞARKILARIYLA COŞTURDU

Gecenin finali ise, 'Azeri Kızı' olarak bilinen sanatçı Günel ile gerçekleşti. Türk Sanat Müziği'nin seçkin parçalarıyla konserine başlayan sanatçı, Azeri ezgileri ve Türk Halk Müziği eserleriyle izleyenleri adeta mest etti. Manisa'da bulunmaktan dolayı mutluluğunu da dile getiren sanatçı, kendisini Manisalılarla buluşturan Manisa Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Konserinin ilerleyen saatlerinde sahneden inerek, şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendiren sanatçıya, hayranları büyük ilgi gösterdi. Genç şarkıcı konserini Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla sürdürdü. Konserin sonunda yeniden sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ve Manisa Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, sanatçıya çiçek ve içerisinde mesir ürünlerinin yer aldığı sepetten takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalılar Azeri Şarkılarıyla Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement