Manisa'da 18 Mart Töreni - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 18 Mart Töreni

Manisa\'da 18 Mart Töreni

Manisa'da 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen 'Devlet Övünç Madalyası' törenine katılan şehit yakını göz yaşlarına hakim olamadı.

18.03.2014 13:09

Manisa'da 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen 'Devlet Övünç Madalyası' törenine katılan şehit yakını göz yaşlarına hakim olamadı.

Manisa'da 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Sabah erken saatlerde Tugay Komutanlığı'na ait şehitlikte başlayan törene Vali Abdurrahman Savaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan,Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, askeri erkan, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ile şehit, gazilerin yakınları katıldı. Şehitlikteki Anıt'taki törende protokol üyelerinin çelenk sunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Saygı atışının ardından anma töreni Kültür Sitesi'nde Çanakkale Şehitleri konulu resim galerisinin açılmasıyla devam etti. Resim galerisinin açılmasının ardından Kültür Sitesi Lale Salonu'nda devam eden törende konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, gençlere seslenerek feda edilecek tek şeyin hayat olmadığını vurguladı. Vali Savaş, "Ülkemiz uğruna feda edebileceğiz tek değer canımız değildir. Özellikle gençlerimiz yaşadığı konforu, kişisel çıkarlarını, lüks yaşamayı, tembelliği feda ederek, ders çalışarak ta bu vatan için bir şeyler feda etmiş olur. Önemli olan her birimize düşen görevi en iyi şekilde layıkıyla yerine getirmektir. İllaki bir savaş ortamı olup can vermek gerekmez. Vatanımızın bugüne gelmesini sağlayan şehitlerimizin bıraktığı bu kutsal toprakları yüceltmek, ileri medeniyetlere taşımak bizim en önemli görevimizdir. Bu şekilde yaparak ta vatan borcumuzu ödemiş oluruz." dedi. Vali Savaş'ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi'ni anlatan oratoryo gösterisi sahneledi.

ŞEHİT YAKINLARI GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi'ni anlatan oratoryo gösterisinin ardından törene katılan şehit ve gazi yakınlarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzalı 'Devlet Övünç Madalyaları' verildi. Devlet Övünç Madalyalarının verilmesinden önce Manisa İl Jandarma komutanlığı tarafından 25 Eylül 2012'de Tunceli'de şehit olan Jandarma Er Mümin Koca için hazırlanan video katılımcılara izletildi. Videonun izlendiği sırada protokolün yanında oturan şehit Koca'nın babası İsmail, annesi Hafize ve ablası Melek Koca göz yaşlarını boğuldu. Vali Savaş'ın eşi Hafize Savaş'ta göz yaşlarına hakim olamadı.

Şehit Jandarma Er Mümin Koca'nın videosunun ardından babası İsmail ve annesi Hafize Koca sahneye çıkarak Devlet Övünç Madalya ve Beraatını Vali Savaş'ın elinden aldı.

Törende ayrıca 1970 yılında İstanbul'da çıkan işçi olaylarında tabanca ile vurulan Şepit Polis Memuru Yusuf Kahraman'ın Devlet Övünç Madalyasını abisi Mehmet Kahraman, 2009 yılında Hakkari'de içinde bulunduğu askeri araca terör örgütü tarafından yapılan saldırıcı sonucunda gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Arif Özen'e, 2010 yılında Hakkari Yükseveova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken merkezdeki toplumsal olaylarda bomba patlaması sonucu gazi olan Polis Memuru Ercan Okumuş'ada Devlet Övünç Madalyalarını Vali Savaş verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da 18 Mart Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement