Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz Engellilere Tavsiyede... - Son Dakika
Yerel

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz Engellilere Tavsiyede...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz Engellilere Tavsiyede...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz, Manisa’da faaliyet gösteren engelli derneklerini makamında ağırladı.

26.06.2014 10:00

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz, Manisa'da faaliyet gösteren engelli derneklerini makamında ağırladı. Engelli bireylerin toplu ulaşımda yaşadığı sorunların giderilmesi için çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Deniz," Toplu ulaşımı engelli bireylerin ücretsiz kullanımıyla ilgili, kişiselleştirilmiş kart uygulamasını tavsiye ediyoruz. Mutlaka kişiselleştirilmiş kart almak suretiyle, şoförle herhangi bir iletişime girmeden, kartı kullanarak, toplu taşımadan ücretsiz faydalanacaklardır" dedi.

Manisa'da bulunan engelli dernekleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine atanan Mümin Deniz'i tebrik eden dernek yetkilileri, Deniz'e engelli bireylerin yaşadığı sorunları iletti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Deniz de, "Geçtiğimiz yıllarda, şehir içi toplu ulaşımda, tüm otobüsleri engelli bireylere uygun hale getirdik. Türkiye de tüm illeri incelediğimiz de hiçbir ilde, toplu ulaşım araçlarının tamamı engelli bireylerin kullanımı için uygun değildir. Bu anlamda da engelli bireylerin fiziksel açıdan rahat etmeleri için birçok çalışma içerisindeyiz. Ancak, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tek dezavantajımız toplu ulaşımın, özel halk otobüsleri tarafından yapılmasıdır. Toplu ulaşımda denetim yapmamıza rağmen, engelli bireylere yönelik kimi şoförler tarafından olumsuz yaklaşım halen devam ediyor. Yaptığımız denetimler ve kooperatif ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle de bunları minimize etmeye çalışıyoruz. Manisalı vatandaşımıza yönelik olumsuz yaklaşımda bulunan şoförlere gerekli cezai yaptırımı da uyguluyoruz" dedi.

Engelli bireylerin toplu ulaşımı ücretsiz kullanımıyla da ilgili bilgi veren Deniz, "Toplu ulaşımı engelli bireylerin ücretsiz kullanımıyla ilgili kişiselleştirilmiş kart uygulamasını tavsiye ediyoruz. Mutlaka kişiselleştirilmiş kart almak suretiyle, şoförle herhangi bir iletişime girmeden, kartı kullanarak toplu taşımadan ücretsiz faydalanacaklardır" dedi.

Yeni hizmet döneminde de engelli bireyleri rahat ettirecek çalışmalar içerisinde olacaklarını ifade eden Deniz, "TÜİK'in verilerine göre, Manisa Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik hayata geçirdiği hizmetler ile, engelli vatandaşların memnuniyetinin en yüksek olduğu il olarak belirtilmiştir. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün engelli vatandaşlarımızı rahat ettirecek çalışmaları bu sonucu getirmiştir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızı mutlu ettirecek çalışmalar içerisinde olacağız" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz Engellilere Tavsiyede... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement