Manavgat'ta İlkokul Öğrencilerine Süt Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta İlkokul Öğrencilerine Süt Dağıtıldı

Manavgat\'ta İlkokul Öğrencilerine Süt Dağıtıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç: "Okul Sütü Programı çerçevesinde anaokulları dahil ilçemizdeki 82 ilkokulumuzda 14 bin 390 öğrencimize süt dağıtılacak"

10.02.2014 16:25

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıtımı başladı.

Manavgat Yunus Emre İlkokulunda düzenlenen süt dağıtım törenine, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Okul Müdürü Salih Şen Özyürek ve okul aile birliği yetkilileri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının bugün itibariyle başladığını anımsatarak, "İlçemizde eğitim-öğretimde ikinci yarıyılımız sorunsuz bir şekilde başlamıştır, bütün öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

İkinci dönemde Okul Sütü Programının da başladığı belirten Kılıç, "Çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi için ulusal bir program olan Okul Sütü Programı kapsamında haftada üç gün, anaokulları dahil 82 ilkokulumuzda 14 bin 390 öğrencimize süt dağıtılacak. Bu uygulama ikinci yarıyılın bitimine kadar devam edecek" dedi.

Okul Sütü Programının çocukların sağlığı ve düzenli beslenmesi için katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Kılıç, şöle konuştu:

"Edindiğim bilgilere göre, Türkiye'de kişi başına yılda 24 litre süt tüketiliyormuş. Bu rakam İtalya'da 63 litre, İngiltere'de 100 litre, Finlandiya'da ise 163 litredir. Bu program öğrencilerimize küçük yaşlarda süt tüketimine alıştırmayı amaçlamaktır. Süt tüketimi özellikle çocuklarımızın gelişimi açısından büyük önem taşıyor." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta İlkokul Öğrencilerine Süt Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement