Manavgat'a Doğalgaz Getirilmesi İçin Komisyon Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Manavgat'a Doğalgaz Getirilmesi İçin Komisyon Kuruldu

Manavgat\'a Doğalgaz Getirilmesi İçin Komisyon Kuruldu

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısında, ilçeye doğal gazın gelmesini sağlamak amacıyla kurulan komisyon çalışmalara başladı.

03.09.2015 10:40  Güncelleme: 11:16

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ağustos ayı olağan meclis toplantısı'nda ilçeye doğalgazın gelmesini sağlamak amacıyla kurulan komisyon tarafından çalışmalara başlandı.

Manavgat'a doğalgazın getirilmesi konusunda yoğun talepler alan MATSO yönetimi konuyu Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı gündemine taşıdı. MATSO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda meclis üyelerinin konuyla ilgili görüşleri alındı. Toplantı sonunda çalışmalara başlamak amacıyla meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Çalışmalara başlayan Doğalgaz komisyonu MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Üyeleri, Fatih Tatar, Nebi Barut, Ayhan Ünal, Ahmet Güven, Osman Tümbül, Baykal Özden, Ali Cinkaya, Hüseyin Uysal'dan oluştu. İlk toplantısını MATSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştiren Doğalgaz Komisyonu çalışmalar konusunda plan ve programı belirledi.

İLÇEYE EKONOMİK KATKISI YÜKSEK OLUR

Turizm başta olmak üzere çok sayıda sektörde kullanılan doğalgazın Manavgat'a gelmesi gerektiğini belirten Başkan Boztaş, her geçen gün daha da gelişen ilçede doğalgazın çevre ve ekonomik açıdan önemine vurgu yaptı. Boztaş, "Her geçen gün daha da büyüyen Manavgat'ta turizm başta olmak üzere birçok sektörde doğalgaz kullanılıyor. Doğalgazın gelmesi Manavgat'a önemli bir girdi sağlayacaktır" dedi.

MANAVGAT İŞLETMELERİ DOĞALGAZI 2 KAT PAHALIYA KULLANIYOR

Manavgat'taki işletmelerin dökme gaz ve tüp gaz kullandığını belirten Boztaş, Manavgat işletmelerin doğalgazı 2 kat pahalıya kullandığını kaydetti. Boztaş, "Doğalgaz, çevreye duyarlı, havayı kirletmeyen, doğaya zarar vermeyen 'çevreci' bir enerji kaynağıdır. Şu anda Manavgat'ta bulunan işletmelerin kullandığı 1 ton dökme doğalgaz iki bin 600 TL, 1 ton tüp gaz ise 6 Bin TL'dir. İlçemize doğalgaz boru hattının çekilmesi ile kullanılacak doğalgaz ise Bin 400 TL'dir. Bu rakamlarda gösteriyor ki doğalgazın BOTAŞ tarafından çekilecek bir boru hattı ile ilçemize gelmesi elzemdir" diye konuştu.

KAYMAKAM GÜNLÜ, DOĞALGAZIN İLÇEYE GELMESİNİ DESTEKLİYOR

Meclis üyeleri ile tanışmak amacıyla MATSO Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ise doğalgazın ilçeye gelmesini desteklediğini söyledi. Çalışmalara destek vereceğini kaydeden Günlü, "Doğalgazın ilçemize gelmesi için mücadeleyi birlikte vereceğiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'a Doğalgaz Getirilmesi İçin Komisyon Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement