Malkara Belediyesi ile Stk'lar Malkara'nın Sorunları İçin Toplandı - Son Dakika
Yerel

Malkara Belediyesi ile Stk'lar Malkara'nın Sorunları İçin Toplandı

Malkara Belediyesi ile Stk\'lar Malkara\'nın Sorunları İçin Toplandı

Tekirdağ’a bağlı Malkara Belediyesi ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, ’Ortak Akıl Toplantısı’nda bir araya gelerek Malkara’nın sorunlarını ele aldı.

14.03.2015 09:43

Tekirdağ'a bağlı Malkara Belediyesi ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, 'Ortak Akıl Toplantısı'nda bir araya gelerek Malkara'nın sorunlarını ele aldı.

Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayaz, Borsa Meclis Başkanı Adnan Sungur, Meclis Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, STK Başkanları ve kamu temsilcileri katıldı.

Toplantıda, ev sahipliği için Ticaret Borsası yetkililerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Küçük bir ilçede yaşıyoruz. Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçemizin şimdiye kadar olmamış ve yaşanmamış bazı problemleri var. Küçük bir ilçede yaşamanın getirdiği avantajlar ve dezavantajlar var. Bunlar hem yönetim sisteminin değişmesinin getirdiği avantajlar ve dezavantajlardır. Tabi ki kişisel karakterimizin yanında hepimizin bir de temsil ettiği kurum ve mesleği var. Farklı meslek örgütlerini temsil eden sivil toplum kuruluşları var. Aramızda farklı partilerden siyasi görüşe sahip olan insanlar var. Hayat nasıl devam ediyorsa siyaset de bir şekilde devam ediyor ama önemli olan bizim küçük bir yerde yaşayıp da hayatın devam ettiği gerçeğinin üstünde odaklanmamız. Buradaki amacımız karşılıklı olarak birbirimizi kırmadan ve üzmeden eleştirerek Malkara'daki sorunları konuşmak. Malkara, Büyükşehir Yatırım Programından bu yıl ciddi anlamda pay aldı. Her halde bu yıl bir aksilik olmazsa, otogarın temelini atacağız. Yeni otogar, ışıklar karşısındaki askeri kışlanın otopark kısmının olduğu yere kurulacak" dedi.

"YENİ MEZBAHA 2018 YILINDA HAZIR OLACAK"

Kurulması planlanan Et Kombine Tesislerine değinen Yurdakul, "Mevcut mezbahanın olduğu yerde 3-4 dönümlük alana Büyükşehir tarafından bir soğuk hava deposu kurulacak. Yeni yapılacak mezbahanın da Büyükşehir Yatırım Planı kapsamında Çavuşköy mevkiinde inşaatına başlanılacak. Bu yıl kamulaştırılması bitecek, daha sonra ÇED raporu alınacak. Bu süreç, tabi çabuk gelişmiyor. Ama 2018 yılında yeni mezbaha tamamen bitmiş olacak" ifadelerini kaydetti. Bunun beraberinde sıkıntılar da yaşadıklarını hatırlatan Yurdakul, bu konuda STK ve siyasi iktidardan destek alma arayışlarına girdiklerini kaydetti.

Yıllardır Malkara'nın bitmeyen çilesi olan yol mevzusu için tarih veren Yurdakul, "2016 yılının 9. ayında yol sorunu kalmayacak" dedi. Yurdakul, yol, pazaryeri ve kent merkezinin, Malkara'ya şart olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantıda söz alan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Adnan Sungur, ana asfalt boyunun değerlendirilmesi gerektiğini ve bu tür girişimlerin olduğu takdirde Malkara'ya önemli oranda gelir kaynağı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca toplantıda huzurevi, Malkara'daki ticaret olanakları, Elmalı ve Sarıpolat mahallelerinde yapılması planlanan kırsal turizm çalışmaları hakkında da görüşmeler yapıldı.

Başkan Ulaş Yurdakul, dördüncü toplantının ise 9 Nisan Perşembe günü saat 16.00'da Malkara Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapılacağını söyledi.

Toplantı, görüş alışverişlerinin ardından sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara Belediyesi ile Stk'lar Malkara'nın Sorunları İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement