Maliyecilerden MHP'li Akçay'a Anlamlı Ödül - Son Dakika
Yerel

Maliyecilerden MHP'li Akçay'a Anlamlı Ödül

Maliyecilerden MHP\'li Akçay\'a Anlamlı Ödül

Vergi Müfettişleri Derneği'nin 25. Olağan Genel Kurulu, çok sayıda davetlinin katılımıyla Ankara Hilton Otel'de yapıldı.

29.05.2013 11:18  Güncelleme: 11:34

Vergi Müfettişleri Derneği'nin 25'inci Olağan Genel Kurulu, yaklaşık bin Vergi Müfettişi ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Ankara Hilton Otel'de yapıldı. Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Aykut Güleç, maliyecilerin sorunlarının sözcüsü ve adaletin temsilcisi olarak nitelendirdiği MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Vergi Müfettişleri Derneği Genel Kurulu'na MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şendiler, Türkiye Sanayi ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak da katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Vergi Müfettişleri Derneği başkanı Aykut Güleç, "666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığında mevcut dört vergi denetim birimi vergi müfettişi unvanıyla Vergi Denetim Kurulu çatışı altında birleştirildi. Vergi Denetmenler olarak 24 kongre yaptık. Bu bizim 25 inci kongremiz. Vergi Müfettişleri Derneği olarak da ilk kongremiz. Maliye çalışanlarının sorunlarıyla ilgili olarak her zaman bizlerin yanında olan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ı konuşma yapmak için kürsüye davet ediyorum" dedi.

Vergi müfettişlerine hitap eden MHP Milletvekili Akçay, şöyle konuştu: "Son yıllardaki düzenlemelerle Maliye çalışanları arasında büyük ücret farklılıkları oluşmuş, uzun yıllar kurumda çalışan memurların hizmetleri hiçe sayılmıştır. Aynı serviste yan yana oturup aynı işi yapan memurlar arasında bin TL'yi bulan ücret farklılıkları oluşmuştur. Personel arasında çalışma huzurunu bozan uygulamalar için bir an önce çalışmaları başlatılmalıdır. Vergi denetimi bir hizmettir. Özelliği gereği daha fazla sabırla, güler yüzle ve eğitici yönüyle sunulmalıdır. Maliye Bakanlığında mevcut dört vergi denetim birimi vergi müfettişi unvanıyla birleştirilmiştir. Ancak vergi müfettişleri arasında grup ayrımı yapılmıştır. Sadece A grubunda görev yapan vergi müfettişlerine rotasyon uygulanması büyük bir adaletsizliktir. Diğer fakülte mensuplarına da vergi müfettişi olma imkanı verilmesi vergi müfettişliği mesleğini olumsuz etkileyecektir. Ülkemizde şu anda yaklaşık 5 bin vergi müfettişi vardır. Bu sayı yetersizdir. Ancak müfettiş alımları az sayıda ve sıklıkla yapılmalıdır. Bir anda bin-2 bin müfettiş alınması sistemi olumsuz etkileyecektir."

MHP'li Akçay'dan sonra tekrar söz alan Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Güleç, "Ailemizden gelen, Maliye çalışanlarının sorunlarıyla yakından ilgilenen, bizlerin TBMM'deki sözcüsü olan ve her zaman adaletin yanında yer alan Manisa Milletvekilimiz Sayın Erkan Akçay'a meslektaşlarım adına sonsuz teşekkür ediyor ve kendilerine desteklerinden dolayı bu plaketimizi vermek istiyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maliyecilerden MHP'li Akçay'a Anlamlı Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement