Mahkeme Cengiz İnşaat'a Devam Dedi, Bodrum Belediyesi İtiraz Etti - Son Dakika
Yerel

Mahkeme Cengiz İnşaat'a Devam Dedi, Bodrum Belediyesi İtiraz Etti

Mahkeme Cengiz İnşaat\'a Devam Dedi, Bodrum Belediyesi İtiraz Etti

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Arvas, Cengiz Holding’in Gölköy Cennetkoy’daki rezidans ve otel inşaatının ruhsat iptaline yönelik mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına itiraz ettiklerini belirterek, "Gün, Bodrum’da yeni bir lüks otel yapma günü değil, deprem bölgesindeki bez çadırların içinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız için insanca yaşayabilecekleri konfordaki çadırları üretme günüdür" çağrısında bulundu.

15.03.2023 12:40  Güncelleme: 13:26

ESMA TURAN

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Arvas, Cengiz Holding'in Gölköy Cennetkoy'daki rezidans ve otel inşaatının ruhsat iptaline yönelik mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına itiraz ettiklerini belirterek, "Gün, Bodrum'da yeni bir lüks otel yapma günü değil, deprem bölgesindeki bez çadırların içinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız için insanca yaşayabilecekleri konfordaki çadırları üretme günüdür" çağrısında bulundu.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy'deki Cennetkoy'da Cengiz Holding tarafından rezidans ve otel yapımına başlanmıştı. Bodrum Belediyesi, projenin inşaat ruhsatını iptal etmiş, Cengiz Holding de yürütmenin durdurulması istemiyle yargıya başvurmuştu. Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi, Bodrum Belediyesi'nin inşaat ruhsatını iptal işlemiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Mahkemenin kararında şu ifadeler yer aldı:

"Nihayetinde, hukuka açıkça aykırılığı belirtildiği üzere ortaya konulan idari işlem icrasının devamının imar uygulamaları, tapu kayıtları ve mülkiyet hakkı bakımından telafisi güç/imkansız sonuçlara neden olabilmesi itibariyle dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27'nci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğini izleyen günden itibaren yedi (7) gün içerisinde İzmir Bölge İdare Mahkemesine (3'üncü İdari Dava Dairesi) itiraz yolu açık olmak üzere, 06/03/2023 tarihinde oy birliğiyle karar verildi."

BODRUM BELEDİYESİ İTİRAZ YOLUNA BAŞVURDU

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise konuya ilişkin itiraz yoluna başvurduklarını açıklayarak ve Cengiz İnşaat yöneticilerine çağrıda bulundu. Aras, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Değerli Bodrumlular iyi akşamlar. Cengiz İnşaat tarafından Gölköy Mahallemizde gerçekleştirilmek istenen projeye karşı aldığımız yürütmeyi durdurma kararının Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmasının ardından, Bodrum Belediyesi olarak bugün; İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Üçüncü İdari Dava Dairesi nezdinde itiraz yoluna başvurduk. Ayrıca buradan, Cengiz İnşaat Yöneticilerine de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan, İstanbul depremi de kapısında olan ülkemizin an itibarıyla Bodrum'daki yeni bir lüks otele değil, İsveç tarafından Hatay'a bağışlanan ve tuvaletinden klimasına kadar her türlü insani ihtiyacı karşılayan 'Gerçek çadırlara' ihtiyacı var. Dolayısıyla gün, Bodrum'da yeni bir lüks otel yapma günü değil, deprem bölgesindeki bez çadırların içinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız için insanca yaşayabilecekleri konfordaki çadırları üretme günüdür çünkü, acılı insanlarımız zorda. Çok zorda."

NE OLMUŞTU?

Bodrum'un Gölköy Mahallesi'ndeki Cennet Koy'da koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide yer alan turistik tesise, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması tepkilere neden olmuş ve bölge halkı eylemler yapmıştı. Projeye 7 Aralık'ta 'ÇED gerekli değildir' kararı verilmesinin ardından Bodrum Belediyesi'nce 12 Aralık'ta inşaat ruhsatı verildi. Bölgede inşaat çalışmalarının başlamasının üzerine çevreciler alana giderek duruma tepki gösterdi. Cengiz İnşaat'a verilen ruhsat, Bodrum Belediyesi 2023 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısında da tartışmalara neden olmuş, CHP'li bazı meclis üyeleri ruhsatın iptalini isterken Bodrum Belediyesi'nden de ruhsatın yeniden değerlendirileceği duyurulmuştu. Bodrum Belediyesi, daha sonra ruhsatı iptal etmişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mahkeme Cengiz İnşaat'a Devam Dedi, Bodrum Belediyesi İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement