Lüleburgaz Lisesi Romanya'dan Döndü - Son Dakika
Yerel

Lüleburgaz Lisesi Romanya'dan Döndü

Lüleburgaz Lisesi Romanya\'dan Döndü

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde eğitim veren Lüleburgaz Lisesi öğretmen ve öğrencileri Romanya'nın Piteşti kentinde katıldıkları 'Sanat Kampı'ndan döndü.

20.09.2013 15:08

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde eğitim veren Lüleburgaz Lisesi öğretmen ve öğrencileri Romanya'nın Piteşti kentinde katıldıkları 'Sanat Kampı'ndan döndü.

İngilizce Öğretmeni Aylin Acar, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pınar Yavuz, İngilizce Öğretmeni Tuçe Gürgül ve Selingün Çakır, Burak Çotuk, Ayşenur Acen, Tolga Kağan Taşkıran, Begüm Yurtöven, Enes Mert Kafalı, Berk Karademir, Erkam Çakmak, Orçun Kesebir isimli öğrenciler 18-23 Ağustos tarihleri arasında Romanya'nın Piteşti kentindeki sanat kampına katıldılar.

Romanyalı öğrencilere ve Amerika'nın Ohio Springfield kentinden kampa katılan bir gruba folklor gösterileri sunan, şarkılar söyleyen, el işi ve kültürel zenginlikleri tanıtan Lüleburgaz Lisesi Romanya'daki festivalde hazırladıkları Türk yemekleriyle de oldukça dikkat çekti ve beğeni topladı.

Projenin mimarı Aylin Acar: "Oldukça yararlı bir çalışma oldu. Ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Amerika'dan da davet aldık; bahar aylarında biz de onları misafir edeceğiz. Ayrıca öğrencilerimiz bu çalışmayla İngilizcelerini ilerletme fırsatı buldular " dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pınar Yavuz: "Bu çalışmayı, bu kültürel alışverişi gerçekleştirmiş olmaktan çok mutluyum. Kültürümüzde önemli paralellikler var. Örneğin dillerinde bizim dilimizden -ufak ses değişikleriyle- kullandıkları epey sözcük var. Bununla birlikte, annelerimizin annelerinden anneannelerinden öğrendikleri severek yediğimiz sini mantılarını, sarmaları, baklavaları Romanya'da Amerikalıların büyük beğeniyle yemeleri hafızamda kalan beni mutlu eden gururlandıran kareler" diye konuştu.

İngilizce Öğretmeni Tuçe Gürgül' ise çalışmanın ülkeler arası gönül ve dostluk köprüsü kurması açısından verimli olduğunu söyledi.

Romanya'dan dönen kafile Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce'yi ziyaret etti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lüleburgaz Lisesi Romanya'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement