Kütahya'da Engellilerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Engellilerin Askerlik Heyecanı

Kütahya\'da Engellilerin Askerlik Heyecanı

Kütahya'da 'Temsili Askerlik Uygulaması'na katılan 55 engelli, düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

12.05.2014 13:56

Kütahya'da 'Temsili Askerlik Uygulaması'na katılan 55 engelli, düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Sabah saatlerinde aileleriyle 75. Yıl Mahallesi'ndeki Kütahya İl Jandarma Komutanlığı'na gelen 55 engelli, postal ve askeri üniforma giyerek, askerlik temel eğitimi aldılar.

Törende konuşan Kütahya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Akçay, jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıldönümü etkinlikleri kapsamında engellilere bir gün de olsa temsili askerlik yaptırdıklarını söyledi. Engelli askerleri onur üyeleri olarak görmenin mutluğunu yaşadıklarını ifade eden Akçay, "Vatan, millet uğruna her türlü emri almaya hazır, heyecan içinde kahraman birer Mehmetçik olarak dimdik onurunuzla durmaktasınız. Askerlik yemininiz, vatana ve yüce Türk milletine hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

Temsili askerlik yapan engelli jandarma er Hüseyin Evgi, askerlik görevini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda gururla yerine getireceklerini belirtti.

Bir engelli babası oğlunun bir gün de olsa asker olmasının kendisini çok heyecanlandırdığını dile getirerek, büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

Engelliler, daha sonra temsili olarak askerlik yemini ederek, tören geçişi yaptı. Bu sırada, bazı anne ve babaların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Engelli erlerin terhis belgeleri Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve protokol mensuplarınca takdim edildi.

Tören sonrası askerler, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Engellilerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement