Kurs Sonunda 'Spasname' Aldılar - Son Dakika
Yerel

Kurs Sonunda 'Spasname' Aldılar

Kurs Sonunda \'Spasname\' Aldılar

Batmanda Dünya Anadil Günü etkinlikleri kapsamında Kurdi Der'in Kürtçe kursunu başarıyla tamamlayan 200 öğrenciye sertifikaları verildi.

25.02.2014 13:59

Kürtçe Kursu bitirdiler 'Spasname' aldılar.
Dünya Anadil Günü etkinlikleri kapsamında Kurdi Der'in Kürtçe kursunu başarıyla tamamlayan 200 öğrenciye sertifikaları verildi.
Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi Der) tarafından 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle Belediye konferans salonunda etkinlik yapıldı. Etkinlikte Kürtçe kursunu tamamlayan 200 kursiyere spasname (sertifika) verildi. Sertifika törenine BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, İl Eş Başkanı Serdar Atalay ve STK temsilcileri ve çok sayıda kursiyer katıldı. Kurdi Der şube başkanı Şehmus Aslan, Kürt halkı dili olan Kürtçeye yüz yıllardır iktidarcıların ve devletlerin inkarı ile imhası altında ezik kaldığını hatırlatarak "Bu kadar zulüm ve asimilasyona rağmen ama annelerimizin sayesinde anadilimiz unutulmadı, kaybolmadı, yürüyor ve bundan sonra da yürüyecektir. Dünyada 600 dile yakın yok olmayla karşı karşıya kalmış durumdadır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kurs Sonunda 'Spasname' Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement