Kurallara Uyan Sürücülere "Kaya Tuzu" Hediye Edildi - Son Dakika
Yerel

Kurallara Uyan Sürücülere "Kaya Tuzu" Hediye Edildi

Kurallara Uyan Sürücülere "Kaya Tuzu" Hediye Edildi

Çankırı Valisi Özcan, kurallara uyan sürücüler şehir girişinde durdurularak kaya tuzu hediye etti Vali Özcan: "Amacımız kaya tuzunu tanıtarak trafik kazalarını asgari düzeye çekmek"

11.10.2013 16:23

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, kurallara uyan sürücüler şehir girişinde durdurularak kaya tuzu hediye etti.

Vali Özcan, kamu kurum ve kuruluşların müdürleriyle birlikte Kurban Bayramı öncesi Çankırı şehir girişinde kurallara uyan sürücüleri durdurarak kutusunun üzerinde "Çankırıyı seviyorum, trafik kurlalarına uyuyorum. Lütfen seyehatiniz sırasında emniyet kemerinizi takınız" yazan kaya tuzu hediye etti

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye Karayolları Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında, Çankırı'da ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyonu Kurulu oluşturduklarını ve yaşanan trafik sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi.

Koordinasyon kurulunun trafikte duyarlı sürücüleri teşvik ve onlarda farkındalık oluşturulmayı hedeflediklerini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda kampanyalar düzenledik. Kampanyalardan birini de Kurban Bayramı öncesi kurallara uyan sürücülere şehir girişinde durdurarak onlara kaya tuzu hediye etmek istedik. Bu sayede hem şehrimizin kaya tuzunu tanıtıyoruz hem de kurallara uyan sürücüleri ödüllendirerek onları daha da motive ediyoruz. Yola daha çok Çankırılı olmayanları durdurarak onlara şehrimizi anlatma fırsatını buluyoruz. Yeni projelerle hizmet vermeye ve trafik sorununu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Amacımız kaya tuzunu tanıtarak trafik kazalarını asgari düzeye çekmek. Dileğimiz kazaların yaşanmamasıdır."

Kampanyanın 21 Ekim'e kadar süreceğini anlatan Vali Özcan, "Bayram arifesinde bu uygulamayı devam ettirerek sürücülerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl beş günlük Kurban Bayramı süresince bu güzergahta 18 trafik kazası meydana gelmiş ve 33 vatandaşımız yaralanmıştı. Dileğimiz bu yıl 9 gün olan tatil süresince hepimizi üzen bu kazaların yaşanmamasıdır" diye konuştu.

Sürücüler de uygulamanın kendilerini motive edici olduğunu dile getirdiler. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurallara Uyan Sürücülere 'Kaya Tuzu' Hediye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement