Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Kur\'an-I Kerim\'i Güzel Okuma Yarışması

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) “Dünya Hafızlar Haftası” münasebetiyle “Kur’an-ı Kerim’i Sahih ve Güzel Okuma Yarışması” düzenliyor.

06.02.2014 10:34

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) "Dünya Hafızlar Haftası" münasebetiyle "Kur'an-ı Kerim'i Sahih ve Güzel Okuma Yarışması" düzenliyor.

Birincilere umre hediyesi, ikincilere diz üstü bilgisayar ve üçüncülere ise tablet verilecek. Yarışma ile Kur'an-ı Kerim'in sahih ve güzel okunmasının teşviki, insanların yeteneklerini geliştirmesi ve kendilerine güven duymalarının sağlanması amaçlanıyor. Yarışma, erkeler ve bayanlar olarak ayrı ayrı tertip edilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler 21 Mart 2014 tarihine kadar EHAD'ın resmi internet sitesi üzerinden online olarak müracaat edebilecek. Yarışmada değerlendirme, güzel ve sahih okuma (eda), seda, tashih-i huruf, sıfat-ı huruf, tecvit ve talim üzerinden yapılacak.

Yüksek Seçici Kurulu; Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Osman Şahin D.İ.B. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu eski Başkanı Kurra Hafız Turan Baycan, EHAD Genel Başkanı Kurra Hafız Abdulkadir Sağlam, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Kur'an-ı Kerim-i Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Kurt, Hacı Bayram-ı Veli Camii eski İmam Hatibi Hafız Fikret Latifoğlu ve Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant'tan oluşuyor.

EHAD Samsun Şube Başkanı Dr. Selami Arslan yarışmayla ilgili olarak, "Öncelikle bölge olarak Samsun, Kastamonu, Sinop ve Ordu illeri arasında yarışma düzenlenecek bölgede yapılacak yarışmanın tarihi ve yeri 28 Mart 2014'te duyurulacak. Dereceye giren yarışmacılar Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finaline girmeye hak kazanacak. Tüm Kur'an aşıklarını yarışmaya davet ediyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement