Künib V. Olağan Kongresi İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Yerel

Künib V. Olağan Kongresi İçin Geri Sayım Başladı

Künib V. Olağan Kongresi İçin Geri Sayım Başladı

“Bir Gelecek Projeksiyonu” sloganıyla 2009 yılında Ardahan Üniversitesi’nin öncülüğünde kurulan ve günümüzde 14 ülkeden 82 üniversitenin üyesi olduğu uluslararası bir akademik işbirliği kuruluşu olarak dikkat çeken Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), bölgesel sorunlara çözüm aramaya ve küresel çapta yol haritaları sunmaya devam ediyor.

09.04.2015 09:23

"Bir Gelecek Projeksiyonu" sloganıyla 2009 yılında Ardahan Üniversitesi'nin öncülüğünde kurulan ve günümüzde 14 ülkeden 82 üniversitenin üyesi olduğu uluslararası bir akademik işbirliği kuruluşu olarak dikkat çeken Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), bölgesel sorunlara çözüm aramaya ve küresel çapta yol haritaları sunmaya devam ediyor.

Geçen yıl IV. Olağan Kongresi'ni Başkent Ankara'da "Kafkasya'nın Geleceğinde Enerjinin Rolü" temasıyla düzenleyen KÜNİB, bu yıl ise 5. Olağan Kongresi'ni "Kafkasya Bölgesi'ndeki Üniversitelerin Akreditasyon Sorunları ve Çözüm Önerileri" çerçevesinde İran'ın köklü şehirlerinden Tebriz'de gerçekleştiriyor. Yeni üye üniversitelerin katılımıyla 19 Mayıs 2015 Salı günü yapılacak KÜNİB V. Olağan Kongresi'ni T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç onurlandıracak. Bölge üniversitelerinin akreditasyon sorunlarının tartışılacağı kongreye Türkiye başta olmak üzere onlarca ülkeden üst düzey birçok devlet adamı, bürokrat, rektör, yönetici, akademisyen ile basın mensupları katılacak.

KÜNİB V. Olağan Kongresi'ni YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç Onurlandıracak

KÜNİB'in önceki yıllarda düzenlediği kongrelere; T.C. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mikail Cabbarov, T.C. YÖK Eski Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinkaya, T.C. Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, İran Enerji Bakanlığı Genel Müdürü Hossein Bonakdari gibi önemli isimler teşrif etti. İran'ın Tebriz kentinde 19 Mayıs 2015 Salı günü başlayacak olan KÜNİB V. Olağan Kongresi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımı ile gerçekleştirilecek. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Künib V. Olağan Kongresi İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement