Kumru'da Gönüllü Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Kumru'da Gönüllü Kan Bağışı

Kumru\'da Gönüllü Kan Bağışı

Ordu'nun Kumru ilçesi Kızılay Şubesi tarafından Gaziler Günü nedeniyle gönüllü kan bağışı alımı yapıldı.

19.09.2013 18:12

Ordu'nun Kumru ilçesi Kızılay Şubesi tarafından Gaziler Günü nedeniyle gönüllü kan bağışı alımı yapıldı.

Kumru Belediyesi giriş katında başlayan kan bağışı kampanyasında 76 ünite kan alındı. Sabah saatlerinde başlayan kan bağışı alımı sırasında vatandaşlar her zaman olduğu gibi kan bağışına oldukça ilgi gösterdiler. Kan bağışı alımına İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, daire amirleri, memurlar ve vatandaşlar katıldı. İlçesine tatile gelen Konya İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Abdullah Özbek de kan alınıma bağışta bulunarak katkı sağladı.

Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan yaptığı açıklamada, "Bu kampanya sonunda 2013 yılında 964 ünite kan bağışına ulaştık, hedefimiz 1000 ünite olmasına rağmen bu sayıya çok yaklaşıldı. 27 Eylül 2013 günü Ergentürk köyümüzde, 01-02 Eylül 2013 günlerinde de kan bağışı TIR'ında Camiler Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanyası sonunda hedefimizi aşacağız. Sürekli söylüyorum, bugün yine bir arada örnek olarak altın harflerle yazabileceğimiz bir kenetlenme olmuştur. Herkes omuz omuza vermiştir. Sonuçta da 76 ünite kan toplanmıştır. Gaziler Günü dolayısıyla yapılan bu kampanya da çok anlamlıdır" dedi.

Kızılay Şube Başkanı Erol Başar ise,, "Bir damlı kan hayat kurtarır" sloganı doğrultusunda, 18-65 yaş arasındaki kadın erkek tüm vatandaşlarımız gönüllü kan alımına büyük ilgi göstermiştir. Ramazan ayında kan stoklarının tükenmesi nedeniyle kan konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle bu kampanyada alınan kanlar ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ilaç olacaktır" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da Gönüllü Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement