Kumru'da Elekçi Deresi'ne Yeni Çehre - Son Dakika
Yerel

Kumru'da Elekçi Deresi'ne Yeni Çehre

Kumru\'da Elekçi Deresi\'ne Yeni Çehre

Ordu'nun Kumru İlçe Belediyesi, ilçe merkezinden geçen Elekçi Deresi'yle ilgili yeni bir çalışmaya başladı.

30.06.2012 13:34

Ordu'nun Kumru İlçe Belediyesi, ilçe merkezinden geçen Elekçi Deresi'yle ilgili yeni bir çalışmaya başladı.

Kumru Belediyesi, Elekçi Deresi'nin ıslahı ile ilgili olarak çevre düzenleme projelerine başlayarak ilçeye yeni bir görünüm kazandırmaya çalışıyor. Geçen yıllarda yapılan kanalizasyon çalışmalarının devamı olarak, Elekçi Deresi boyunca insanların dinlenme ve yürüyüş yapabilmeleri için kenarlara oturma bölümleri ve yürüyüş yolları inşa ediliyor. Beton aksamı bitmek üzere olan çalışmaları Başkan Ticabi Civelek yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Ticabi Civelek çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu çalışma Elekçi Deresi'nin çalışmasıyla birlikte, komple kenarlarında yürüyüş yollarının yapılması, derenin ıslahı ve kanalizasyonun dereye akmaması, hepsi bir bütün bir projemizdi. Bu sene artık son noktaya getirdik. Bu sene içinde hiç ara vermeden de bitireceğiz. Bundan sonra Elekçi deremize kanalizasyon akmayacak. Yaptığımız önceki çalışmalarla şu anda zaten akmıyor. İnsanlarımızın gezi alanı, yürüyüş alanı gibi, çocuklarımızın oltayla balık tutacağı ve insanlarımızın oturup istirahatlarını yapabileceği kamelyalarımız olacak. Yürüyüş yolları olacak. Bu haliyle kısa bir zamanda bitirmiş olacağız" dedi.

Başkan Civelek çalışma hakkında şu bilgileri verdi: "Elekçi Deresi'nde insanlarımızın görmek istediği güzellikleri göreceğiz. Şu an yürüyüş yollarını yapıyoruz. Orada kaldırımlarımız dardı. Elekçi Deremizin üzerine 1.5 metre balkon yaparak kaldırımlarımızı genişletmiş olduk. En dar yer 3.5 metre genişliğinde bir kaldırım oldu ve ileriye doğru gidilince 4-4,5 metreye doğru çıkıyor bu genişlik. Yol boyunca 5 metre uzunluğunda ve 1,5 metre genişliğinde balkonlarımız mevcut. Bunların üstüne kamelyalar yapacağız. Bu işin maliyeti haliyle yüksek. Bu işin en ağır yönü beton. Betonda tek avantajımız kendimiz üretmemiz. Beton santralimizi kurduk ve beton kendi tesislerimizde üretiliyor. Sadece bize çimento maliyeti ve akaryakıt maliyeti geliyor. Burada 100 TL'ye yapacağımız bir işi 30-40 TL'ye mal etmiş oluyoruz. Yüzde yetmişini kendi imkanlarımızla sağlıyoruz." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da Elekçi Deresi'ne Yeni Çehre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement