Kumluca Belediyesi'nden Depremzedelere Yardım - Son Dakika
Yerel

Kumluca Belediyesi'nden Depremzedelere Yardım

Kumluca Belediyesi\'nden Depremzedelere Yardım

Kumluca Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay’ın kan toplama aracıyla kan toplamaya başladı. Belediye'nin Mobil Aşevi ise bugün deprem bölgelerine doğru yola çıkacak.

07.02.2023 17:11  Güncelleme: 17:35

Kumluca Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için Cumhuriyet Meydanı'nda Kızılay'ın kan toplama aracıyla kan toplamaya başladı. Belediye'nin Mobil Aşevi ise bugün deprem bölgelerine doğru yola çıkacak.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından yardım kampanyası başlatan Kumluca Belediyesi, Afet Koordinasyon (KUMAFET) Merkezi'nde depremzedelere gönderilmek üzere eşya yardımı kabul ediyor. Kumluca Belediyesi ekipleri yardımların olduğu araç ve yemeklerle birlikte için Mobil Aşevi ile bugün yola çıkacak. Cumhuriyet Meydanı'nda ise Kızılay iş birliğiyle kan bağışı yapılıyor.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu devam eden çalışmalara ilişkin, şunları söyledi:

"Bugün gece saatlerinde gerçekleşen depremden dolayı geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kumluca'daki büyük ailemizin geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Bize nasıl sel afeti sırasında yardım edildiyse, tüm Türkiye yanımızda olduysa bizde yaraları sarmak için depremzedelerimizin yanındayız. Hızlı bir şekilde özellikle kan ihtiyacını karşılayabilmek için belediyemizin önüne Kızılay'ın kan toplama aracını getirttik ve anonslarla kan toplamaya başladık. Cumhuriyet Meydanımızda 'sağlıklı gıdanın başkenti' olan Kumlucamızdaki bütün üreticileri kardeşlerimizden gelen sebze, meyve gibi gıda ihtiyacını deprem bölgesine göndermek için paketliyoruz. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Kriz Masamızı kurarak teyakkuz halindeyiz. KUMAFET eşya toplamaya başlandı. Kamyonlarımıza topladıklarımızı yükleyip yola çıkacağız. Bu soğuk kış gününde Mobil Aşevmiz de bir sıcak çorba paylaşabilmek için yola çıkacak. Kumlucalılar adına tüm Türkiyemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kumluca Belediyesi'nden Depremzedelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement