Kubat ve Naimi aşiretleri barıştı - Son Dakika
Yerel

Kubat ve Naimi aşiretleri barıştı

Kubat ve Naimi aşiretleri barıştı

Yerel seçimlerde çıkan olaylar nedeniyle aralarında husumet başlayan Kubat ve Naimi aşireti BDP İl Teşkilatı'nın çabaları sonucu barıştı.

27.04.2014 13:17

BDP İl Teşkilatı, Haliliye ilçesine bağlı konak köyünde yerel seçimlerde çıkan olaylar nedeniyle aralarında husumet bulunan Şeyhanlı aşiretine bağlı Kubat ve Naimi aşireti mensuplarını barıştırdı.

Konak köyünde Kubat ve Naimi aileleri arasında seçim günü çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve köyde Halil Aslan'a ait ev taşlanmıştı. Olayların daha sonra husumete dönüşmemesi için BDP'ye başvuran Arap Naimi aşireti mensupları, BDP PM Üyesi Av. Bekir Benek ile görüştü. Ardından BDP Barış Komisyonunun çabaları sonucu aileler barıştırıldı.

Barış için ilk olarak Arap Naimi Aşireti mensupları, Kubatlar'ın Küçük Güvenli Köyü'nde Şeyhmus Kubat'ın evine giderek olaylardan dolayı özür diledi. Buradan hep birlikte Konak Köyü'ne geçen heyet, evi taşlanan Kubat Ailesi'nin yakınlarından olan Halil Aslan'ı ziyaret etti. Karşılıklı özür dilenmesinin ardından köy meydanında yüzlerce insanın katıldığı barış yemeği düzenlendi.

Barış yemeğinde tarafların olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Av. Bekir Benek, "Öncelikle evimizin önündeki ateşe su dökmemiz lazım. Aramızdaki dargınlıkları ortadan kaldırmamız, birliğimizin ittifakımızı güçlendirmemiz lazım. Bugüne kadar hep bizi ayırmışlar, şu aşiret bu aile Kürt, Arap, Sünni, Alevi diye ayırmaya çalışmışlar. Birilerinin hesabına değil kendi hesabımıza çalışmamız lazım. Oysaki bizim ortak paydalarımız var. Biz bu coğrafyada bu memlekette hep beraber yaşıyoruz. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var ve kimse kendini güçlü görmesin, hepimiz birbirimizi tamamlıyoruz. Bu nedenle aramızdaki dargınlıkları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Hiçbir savaş ve çatışma ömür boyu sürmemiştir. En nihayetinde barış kaçınılmazdır. Ve ben bu meydanda toplanarak barışı seçen tüm kardeşlerimizi kutluyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kubat ve Naimi aşiretleri barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement