Kozan'da Kubilay'ı Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Kubilay'ı Anma Etkinliği

Kozan\'da Kubilay\'ı Anma Etkinliği

Asteğmen Kubilay'ın 82.yıl önce Menemen'de şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla doğum yeri Kozan'da anma etkinliği düzenlendi.

24.12.2012 11:22

Asteğmen Kubilay'ın 82. yıl önce Menemen'de şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla doğum yeri Kozan'da anma etkinliği düzenlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kozan Şubesi'nce, Ticaret Odası salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nursel Aloğlu, "Menemen Olayı, geçmişte yaşanan bu gerici, yobaz ve vahşi olaydan bugün yaşadıklarımızla ilgili derseler çıkarmazsak, geçmişi bilmenin ne anlamı var" dedi.

ADD Adana Şube Başkanı Mehmet Göl'ün okuduğu şiirin ardından, anma etkinliği Tarihçi ve Araştırmacı Yazar Çetin Öztürk'ün "Atatürk İnkılapları ve Kubilay" konulu konferansı ile devam etti. Öztürk, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün, inkılapları yapmasına gerekçe olan olayları ve Cumhuriyet tarihindeki ayaklanmaları anlattı. Asteğmen Kubilay'ın ailesinin 1902 yılındaki 3. göç dalgası ile Girit'ten Türkiye'ye geldiğini ve Kozan'a yerleştirildiklerini belirten Öztürk, "Kubilay 1906 yılında Kozan'da doğmuştur. Öğretmen olan babası Hüseyin Efendi'nin 1910 tarihinde önce İzmir'e daha sonra Aydın'a tayini dolayısıyla ilçeden ayrılmışlardır. Mustafa Fehmi Kubilay, ilköğrenimini 1913-1919 yılları arasında Aydın'da gerçekleştirmiş, 1926 tarihinde Bursa Öğretmen Okulu'nu bitirmiş ve ilk görev yeri Aydın olmuştur. Askerlik görevi için yedek subay olarak İzmir Menemen'e gitmiştir. 23 Aralık 1930 tarihinde meydana olayda şehit edilmiştir" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'da Kubilay'ı Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement