Köye Dönüşen Eski Beldelere Yangın Tankeri ile Çöp Konteyneri Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Köye Dönüşen Eski Beldelere Yangın Tankeri ile Çöp Konteyneri Dağıtıldı

Köye Dönüşen Eski Beldelere Yangın Tankeri ile Çöp Konteyneri Dağıtıldı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 30 Mart 2014 tarihinde belediyeliği sona ererek köye dönüşen eski beldeler ile bazı köylere 13 adet Çekilebilir İtfaiye Tipi Su Tankeri ile 270 adet 400 litrelik çöp konteyneri dağıtıldı.

04.09.2014 11:22

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 30 Mart 2014 tarihinde belediyeliği sona ererek köye dönüşen eski beldeler ile bazı köylere 13 adet Çekilebilir İtfaiye Tipi Su Tankeri ile 270 adet 400 litrelik çöp konteyneri dağıtıldı.

Kütahya İl Genel Meclisinin 18/06/2014 Tarih ve 127 Sayılı Kararı gereğince Gediz Köylerine Hizmet Götürme Birliğince ihale ile alınan 13 adet Çekilebilir İtfaiye Tipi Su Tankeri ve 270 adet 400 litrelik çöp konteynerinin köylere ulaştırılması için İlçe Kaymakamlığı önünde dağıtım töreni düzenlendi.

Dağıtım törenine Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyeleri Hayri Öztürk, Bünyamin Özer ve İsmail Dönmez, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Özel İdare Müdürleri ile yardım yapılan köy muhtarları katıldı.

Törende tankerlerin çalışma sistemi hakkında teknik elemanlar tarafından muhtarlara uygulamalı bilgiler verildi.

Daha sonra çekilebilir İtfaiye Tipi Su Tankerlerinin 10 adedi 6360 Sayılı Kanun ile 30 Mart 2014 tarihinde belediyeliği sona ererek köye dönüşen Altınkent, Cebrail, Erdoğmuş, Fırdan, Gümele, Gürlek, Kayaköy, Üzümlü, Yeşilçay, Yunuslar köylerine, 3 adedi de Akkaya, Aksaklar ve Yenigüney köylerine verilmek üzere köy muhtarlarına teslim edildi.

Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, köylerde olabilecek yangınlara karşı ilk müdahalede bulunulması amacıyla daha önce Orman Bakanlığınca dağıtılan ve yeni alınan yangın tankerleri ile toplam 28 köye birer adet Çekilebilir İtfaiye Tipi Su Tankeri dağıtılmış olduğunu söyledi.

Kaymakam Yılmaz, köy muhtarlarını çok sevindiren ve memnun eden su tankerlerinin kullanımının çok basit olduğunu ve köylerde çıkabilecek birçok yangına karşı ilk müdahalede hayati önem taşıdığını ifade etti.

Ayrıca belediyeliği sona ererek köye dönüşen Altınkent, Cebrail, Erdoğmuş, Fırdan, Gümele, Gürlek, Kayaköy, Üzümlü, Yeşilçay, Yunuslar köylerine mevcuda ilave olarak 240 adet 400 litrelik çöp konteyneri dağıtılırken, 30 konteynerde Abide, Gümüşlü ve Yeşilova köylerine gönderildi.

Bu köylerde toplam 740 adet çöp konteyneri ile çöp toplanıyor ve ileriki günlerde ilçeye bağlı tüm köylere çöp konteyneri dağıtılacak.

İl Özel İdaresinin Kütahya Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (KÜKAB)'ne üye olduğu ve tüm köylerin çöplerinin ayrıştırılarak toplanacağı bildirildi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köye Dönüşen Eski Beldelere Yangın Tankeri ile Çöp Konteyneri Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement