Köyceğiz Hayvan Barınağı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Köyceğiz Hayvan Barınağı Açıldı

Köyceğiz Hayvan Barınağı Açıldı

Köyceğiz Belediyesi tarafından 18 dönüm arazi üzerinde Sokak Hayvanları Doğal Rehabilitasyon Merkezi törenle hizmete açıldı.

10.03.2014 11:39

Köyceğiz Belediyesi tarafından 18 dönüm arazi üzerinde Sokak Hayvanları Doğal Rehabilitasyon Merkezi törenle hizmete açıldı.

Köyceğiz Belediyesi tarafından 18 dönüm arazi üzerinde Sokak Hayvanları Doğal Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek ve Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu'nun yanı sıra yüzlerce yabancı uyruklu vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Muğla Yabancılar Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu, "Köyceğiz'in önemli bir eksiği bu tesisle kapanmış oldu" diyen Karanfiloğlu, "Yerleşik yabancıların gönüllü hayvan barınağı yetersiz kalmakta ve sağlıksız ortamdan böylesi devasa ve doğal bir alan üzerinde son derece kullanışlı bu hayvan barınağını, hayvan severlere kazandırdığı için Belediye Başkanımız Salih Erbay'a, Köyceğiz hayvan severler grubu, Ortaca, Dalyan hayvan severleri ve Muğla yabancılar derneği ile tüm hayvan severler adına teşekkür ederiz" dedi.

Belediye Başkanı Salih Erbay da, ilçedeki yerleşik yabancıların kendisinden sokak hayvanlarının rehabilite edebileceği, bir doğal yaşam alanı yapılmasını istediklerini belirterek, "Bu isteklerini geri çevirmedim. Kendileri ve hayvan severlerle işbirliği yapıp, 300 köpek kapasiteli bir barınağı ilçemize kazandırdık. Belediye olarak gerekli malzemeyi sağladık, hayvan severlerimizle birlikte barınağı yaptık. Köyceğiz sokakların da başıboş köpek kalmayacak. Hepsini toplayıp, aşılarını ve sağlık durumlarına göre yeni barınağımızdaki doğal ve korumalı ortamlarında bakacağız. Eski barınaktaki köpekleri yeni barınağa getirdik. Eski barınağımızdaki dar ve sağlıksız ortamlarından kurtulan hayvanlar, burada kuyruklarını sallayarak özgürce koşmaya başladılar. İlçemizde vatandaşlarımız köpek saldırma korkusu olmadan, rahatça kordonda ve çarşıda gezecektir. Köpek sahiplerinden de ricam, sahipli köpekleri başıboş bırakmayınız. Çünkü dışarıda gördüklerimizi toplayacağız diye artık buranın kontrol ve köpeklerin bakımı hayvanseverlere emanet" dedi.

Törende bir yerleşik yabancının Belediye başkanını ağlayarak tebrik etikleri görülürken, Yabancıların köpeklerle sarmaş dolaş oluşu, onların sevincine ortak oluşu herkesi duygulandırdı. Hayvan severlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde, çevre il ve ilçelerden gelen hayvan severlerin yanlarında köpekler için battaniye ve yiyecek getirdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyceğiz Hayvan Barınağı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement