Köyceğiz'de Renkli Sokak Şenliği - Son Dakika
Yerel

Köyceğiz'de Renkli Sokak Şenliği

Köyceğiz\'de Renkli Sokak Şenliği

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 1.Uluslararası Sokak Şenliği, renkli görüntülerle başladı.

02.06.2012 08:52

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 1.Uluslararası Sokak Şenliği, renkli görüntülerle başladı. Yörük çadırlarının kurulduğu alanda yağlı güreşler nefes kesti.

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından organize edilen şenliğin açılışına, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, eski CHP Milletvekili Gürol Ergin, eski Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Güçlü'nün yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı vatandaş katıldı.

Şenliğin ilk gününde Türk kültüründen örnekler sergilendi. Yağlı güreş büyük bir heyecan içinde izlenirken, güreş sonunda güreşçiler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Şenlik kapsamında Köyceğiz gölü kenarındaki alanda Yörük çadırları kuruldu ve katılımcı ülkelere temsilen de çadırlar açıldı. Ayrıca yerli ve yabancı vatandaşlar ile çeşitli kuruluşların kurduğu standlara da katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Pazartesi gününe kadar devam edecek şenlik kapsamında gece saat 24.00'e kadar standlar açık kalacak ayrıca yerli ve yabancı müzik grupları da sahne alacak. Pazartesi günü de İngiliz Kraliçesinin tahta çıkışının 60.yıldönümü nedeniyle şenliğe katılan İngilizlerin çeşitli etkinlikler yapması bekleniyor.

Şenlik hakkında bilgi veren Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, "Biz kısa süre önce kurulamamıza rağmen ciddi etkinlikler yapıyoruz. Köyceğiz Merkezli kuruluş olmamızdan dolayı, Uluslararası Sokak Şenliğini Köyceğiz'de düzenliyoruz. Sokak Şenliğinde yöremizin kültürünü, yabancı kültürlerle birleştirmeyi, ortak bir alanda etkileşim içinde, yabancıları kendi aramıza katmayı düşündük. Bunun için küçük bir köy kurduk, bu köyde çadırlar kurduk. Bu çadırların her biri bir ülkeyi temsil ediyor. Ortada bir meydan kurduk, burada belediye banyosu ve yöremiz halk oyunlarını sergiledik. Bunun yanında bölgemiz için önemli bir yeri olan, Ege kültürünün timsali olan Yörük çadırlarının arasında yağlı güreş de organize ettik. Başpehlivan Mehmet Güçlü'yü ve oğullarını davet ettik. Böylelikle biz sokağımızda hem kültürel, hem eğlence, hem kaynaşım için de birlikte olmaya çalışıyoruz" dedi.

Derneğin 1.Başkan Yardımcısı John Vickers ise, "Biz bu şenliği, insanlarla paylaşmak için yapıyoruz. Çünkü çok farklı ülkeden insanlar geliyor burada yaşıyorlar ve paylaşmıyorlar. Onun için yapıyoruz. Biz dernek olarak bu organizasyonu düzenledik, biraz uğraştık ama güzel oluyor. İlk gün, ilk sokak şenliği yapıyoruz ve güzel gidiyor şu anda. Bu ilk, devamı bir sene sonra belki Köyceğiz'de değil ama devamını yapacağız. En az 7 ülke var, Fransa, Almanya, İngiltere, Türkiye, İsviçre, Avustralya gibi ülkelerden katılım var" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyceğiz'de Renkli Sokak Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement