Köy Muhtarları Dertli - Son Dakika
Yerel

Köy Muhtarları Dertli

Köy Muhtarları Dertli

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı köy muhtarları, eğitim, okul ve GSM operatörleriyle ilgili sorunlarını sıraladılar.

04.06.2012 10:45

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı köy muhtarları, eğitim, okul ve GSM operatörleriyle ilgili sorunlarını sıraladılar.

Sincik ilçesine bağlı Balkaya köyü Muhtarı Orhan Doğan, Sakız köyü Muhtarı Hüseyin Gençalp, Serince köyü Muhtarı Abdullah Ayaz, ilçelerindeki birçok köyün sorunlarını dile getirdiler. Muhtar Abdullah Ayaz; Serince, Sakız ve Balkaya köylerinden birisine 8 derslikli ilköğretim okulunun yapılması için girişim başlatıldığını, proje için keşif yapıldığını fakat coğrafi koşullar nedeniyle okul yapımına başlanılmadığını ifade etti.

"Okul yapılması için Bakanlık çalışma başlattı ve gelip keşif yapıldı. Keşif sonrasında bölgenin arazi yapısının uygun olmadığı, tapulu arazi olmadığı için okul yapım projesi başlamadan bitti" diyen Ayaz, bölgenin coğrafi koşullar nedeniyle dik ve yamaç olduğunu, bölgenin coğrafyası böyle olduğu için okul yapılmayacak mı diye sordu. Ayaz, "Diğer taraftan Sakızlı köyüne 8 dönümlük arazi sunduk ama yine olmadı. Bölgemiz için okulun yapılması çok önemli. Zorlu kış şartlarında çocuklarımız taşımalı eğitimden faydalanamıyor. Çocuklarımız taşınamıyor ve eğitim verilemiyor" dedi.

Muhtarlardan Hüseyin Gençalp de, bölgede birçok köy ve mezrada cep telefonunun çekmediğini, bunun için GSM operatörlerinden baz istasyonu kurmalarını istedi.

Gençalp, 4 yıl önce 24 köy muhtarının ortak dilekçe vererek baz istasyonlarının kurulmasını talep ettiklerini ve halen birçok köyde telefonların çekmediğini belirterek, "Köylerimizin tepelerinde cep telefonu çekiyor fakat köylerin içerisinde, evlerimizde telefon çekmiyor. Operatörler Veli tepesine verici yerleştirse birçok köyümüzün bu mağduriyeti ortadan kalkacak" diye konuştu. Sincik- Malatya karayolunun, karayolları ağına alınmasını isteyen Balkaya köyü Muhtarı Orhan Doğan, bu yolun bakımının yapılması gerektiğini vurguladı. Doğan, "Yıllar önce Sincik-Malatya yolu köy yolu olarak kullanılıyordu. Fakat şimdi böyle değil. Günlük 50'nin üzerinde araç geçişi yaşanıyor. Bu yol Sincik'i Malatya'ya bağlıyor. Ayrıca 24 köy, ulaşımda bu yolu kullanıyor. Bu yolun karayollarına devredilmesini istiyoruz. Uzunluğu 67 kilometre olan yolun Malatya tarafı yapılırken, bizim tarafımızda bulunan 35 kilometre yapılmıyor" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Muhtarları Dertli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement