Kosova'dan Gelen Kardeş Şehir Misafirlerine Yemek Verildi - Son Dakika
Yerel

Kosova'dan Gelen Kardeş Şehir Misafirlerine Yemek Verildi

Kosova\'dan Gelen Kardeş Şehir Misafirlerine Yemek Verildi

Silifke'nin Kosova'daki kardeş şehrinden gelen misafirlere akşam yemeği veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "40.Uluslararası Kültür Haftasına Hoş geldiniz" dedi.

21.05.2013 10:26

Silifke'nin Kosova'daki kardeş şehrinden gelen misafirlere akşam yemeği veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "40. Uluslararası Kültür Haftasına Hoş geldiniz" dedi.

Kardeş şehirler arası anlaşmalar gereğince karşılıklı ziyaretler, incelemelerde ve Kültür Haftasında bulunmak üzere Silifke'ye gelen Fushe Kosova heyeti, bir haftalık inceleme ve görüşmeler neticesinde ülkelerine dönecekler.

Fushe Kosova Belediye Meclis Başkanı Yakup Tırnava, Belediye Personel Müdürü Afrim Krasnici, Milli Eğitim Müdürü İslam Sebahani ve Kosova Cumhurbaşkanı Eski Özel Kalem Müdürü Muzaffer Cinoli'den oluşan heyet bir haftalık gezi ve incelemeleri tamamlayarak ülkelerine dönecekler.

Kosova'dan gelen misafirlere Göksu Otel'de akşam yemeği veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kardeş şehirden gelen misafirlere yönelik hazırladıkları program çerçevesinde her iki ülke insanları arasında birbirlerini tanıma ve kaynaşma olanağı da sağladıklarını açıkladı.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel konuşmasında, Silifke'nin Ukrayna, Almanya ve Kosova'da olmak üzere üç ayrı kardeş şehri bulunduğuna işaret etti. Amaçlarının Silifke'den değişik ülkelere bir pencere aralamak olduğuna da vurgu yapan Başkan Öngel, kardeş şehir anlaşmaları çerçevesinde kardeş şehirlerle ticari, spor, eğitim, kültür ve turizm alanlarında da işbirliği yaptıklarını ve bu konuda değişik projeler üzerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Fushe Kosova Belediye Meclis Başkanı Yakup Tırnava ise konuşmasında Bizleri Silifke'ye davetinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Burim Berisha'nın da siz değerli hemşehrilerine selam ve sevgilerini iletiyorum. Kardeş şehir komitelerimiz aracılığıyla her iki şehrimiz arasında ekonomi, yatırım ve kültürel alanlarda faaliyetler yürütülmesini arzu ediyorum. Kardeş belediyeler birlikte kardeş projeler üretsin istiyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosova'dan Gelen Kardeş Şehir Misafirlerine Yemek Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement