Körfez Yolu 2012 Sonuna Yetişecek - Son Dakika
Yerel

Körfez Yolu 2012 Sonuna Yetişecek

Körfez Yolu 2012 Sonuna Yetişecek

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Körfez Yolu olarak bilinen Balıkesir-Havran yolunda incelemelerde bulundu.

07.06.2011 12:30

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Körfez Yolu olarak bilinen Balıkesir- Havran yolunda incelemelerde bulunurken, bölünmüş yolun bir an önce tamamlanmasının tatilini bölgede geçiren milyonlarca kişinin ortak beklentisi olduğunu söyledi. Karayolları Bölge Müdürü İsmail Kartal ise 2013 Haziran sonuna kadar bitirilmesi öngörülen projeyi yapılan iş planları neticesinde 2012 sonunda bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Vali Yılmaz Arslan, yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Günay Özdemir, Balya Kaymakamı Bekir Abacı ve İvrindi Kaymakamı Erkan Kalender ile yolu yapan MAKYOL inşaat firmasının şantiyesini ve Karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğü ofisini ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karayolları Bölge Müdürü İsmail Kartal, toplam uzunluğu 73 kilometre olan yoldaki çalışmaları anlattı. 2013 Haziran sonuna kadar bitirilmesi öngörülen projeyi yapılan iş planları neticesinde 2012 sonunda bitirmeyi amaçladıklarını kaydeden Kartal, "2011 yılı sonuna kadar İvrindi kavşağına kadar olan 33 kilometrelik kısmı bitirmeyi planlıyoruz. İvrindi'ye kadar olan kısmın toprak işlerinin yüzde 80'i bitirildi. Bu süre içerisinde de yolun 73'üncü kilometresine kadar durmayacağız ve Havran girişine kadar yolun toprak işlerini tamamlayacağız" diye konuştu. İsmali Kartal, bölünmüş yol projesi sırasında 2. 5 milyon metreküp toprak işi ile 2 milyon tona yakın üst yapı çalışması gerçekleştireceklerini, yolun asfaltlanması sırasında 1 milyon tona yakın sıcak asfalt kullanacaklarını, ayrıca yol yapımı sırasında 8 köprü, 38 hemzemin kavşak ve bir de köprülü kavşak yapacaklarını söyledi.

Balıkesirin en önemli sorunlarından birisinin Körfez Yolu olduğunu belirten Vali Arslan da, yolun tatilini burada geçiren milyonlarca kişinin ortak beklentisi olduğunu kaydetti. Arslan, "Özellikle yaz dönemlerinde insanların ulaşımını rahatlatacak bu proje sorunsuz bir biçimde işliyor" dedi. Vali Yılmaz Arslan özellikle okulların kapanmasından sonra tatil trafiğinin bu güzergahta yoğunlaşacağını belirterek, ilgili kurumların vatandaşları broşürlerle bilgilendirmesini istedi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Körfez Yolu 2012 Sonuna Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement