Kop Dağı Tesisleri, Dört Mevsim Türk Turizmine Aday - Son Dakika
Yerel

Kop Dağı Tesisleri, Dört Mevsim Türk Turizmine Aday

Kop Dağı Tesisleri, Dört Mevsim Türk Turizmine Aday

Kop Dağı Turistik Tesisleri ve Kayak Merkezi yapılan çalışmalarla Türk Turizmine dört mevsim hizmet vermeye hazırlanıyor.

05.09.2012 18:28

Kop Dağı Turistik Tesisleri ve Kayak Merkezi yapılan çalışmalarla Türk Turizmine dört mevsim hizmet vermeye hazırlanıyor.

Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Kültür Müdürü Bahri Akbulut, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Halil İbrahim Kadakal ve İl Kültür Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Okumuş; Kop Dağı Turizm Merkezi yol yapım, ikmal ve bakım işlerini yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan;"Kop Dağı Kayak Turizm Merkezi 1991 yılında Turizm Merkezi ilan edilmiş bununla ilgili olarak da Kültür Bakanlığımız bölge ile ilgili imar planlarını hazırlamıştır. Şu an İmar planlarını uygulanmaya devam etmektedir. İmar Planı uygulamaların da; İl Özel İdaresine ait olan

planda sadece küçük çaplı bir bakımevi vardır, Otel veya yapılaşma söz konusu değildir.Asıl Kayak Tesisi, Teleski tesisinin yapılanacağı yer daha aşağı bir mevkidedir. Biz bu alt bölüm ile Yukarıyı birbirine bağlamak için yeni bir menfez ile yolu genişletip, ihtiyaç duyulan yerlerde istinat duvarları ile yolu destekliyoruz, bu yapılanlarla amacımız; vatandaşlarımızın dört mevsimde Kayak Merkezine gelebilecekleri bir yol standardına ulaşmaktır. Bu kapsamda; biz tabi Kop Kayak Tesislerini kışın kullanılabilen bir tesisi olarak düşünmüyoruz, özellikle yaz sezonunda da Futbol takımlarımızın Kamp yeri olarak da kullanabilmeleri amacıyla bazı yeni çalışmalarda yapmaktayız. Şu an yaptığımız projelerle, burada otopark olarak kullanabilinecek bir tesis meydana getireceğiz. KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ile yaptığımız görüşmede, Avrupa Birliğine sunduğumuz bir projemiz vardı. Bu projede; asgari 50 araçlık otopark ve üzerine nizami Futbol sahası yapma düşüncemiz vardı, bununla ilgili projemiz hazırlanıyor. Dolayısıyla bu projeyi uygulayabilmemiz için, mevcut yolu buradan kaldırıp bu alanı kullanmak istiyoruz. Kop Dağı kışın Kayak Sporunun, Yaz Mevsiminde ise Futbol takımlarımızın gözdesi olacaktır. Futbol takımlarımızın yeni sezona hazırlanabilecekleri yaklaşık 2250 metre yüksekliğindeki temiz havası olan ideal bir kamp merkezi konumundadır. Bölgemizdeki Futbol Takımlarını bu tesislerimize çekebilirsek, Kop Dağını dört mevsim kullanılan bir Turizm Merkezi haline getirme imkanımız olacaktır.

Kop Kayak Merkezi ve Otelinde yapılan iyileştirme çalışmalarında bize destek olan Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek ve Bayburt Valisi Hasan İpek'in büyük desteği vardır kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Üzerinde bulunulan alanın Kültür Bakanlığı tarafından Turizm Merkezi olarak ilan edilmiş değerli bir alan olduğunu belirten İl Kültür Müdürü Bahri Akbulut, " Yaklaşık 137 Hektarlık bir alanı kapsayan Turizm Merkezi alanında, Konaklama Tesisi bulunmakta ama henüz altyapısı tamamlanmış değildir.Turizm Merkezimizin alt yapısını aktif hale getirmek için bu sene bu çalışmaları başlattık. Şu an bulunan mevcut yolun eğiminin fazla olması, kış mevsiminde çığ düşmesi sonucu kapanması nedeniyle buraya ulaşımı zorlaştırmakta ve Kayak Sporu yapan sporcularımızın buradan hizmet almasına mani olmaktaydı. Öncelikle bu sorunu aşmak adına yolun büyük kısmında genişletme ve iyileştirme çalışmalarını başlattık, önümüzdeki sezonda asfaltlamayı gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalar ile Spor Turizmi açısından aktif ve rantabl hale getirmiş olacağız. Amacımız burada dört mevsim Turizm'i gerçekleştirmek ve hizmet vermektir bu nedenle Turizm alanının 1/5000 lik Mastır Planı ve 1/1000 imar planı yapılmış olup, imar planında revizyon yaparak altyapı çalışmalarını bitirerek hizmete hazır hale getireceğiz." diye konuştu.

Kop Kayak Merkezi yol düzenlemesi için 235 bin TL'lik bir ihale yaptıklarını belirten İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Halil İbrahim Kadakal,

"Yapacağımız diğer düzenlemeler içinde yaklaşık 500.000. TL lik bir iş için de ya ihale yoluyla ya da kurumumuzun iş makine parkını kullanarak Toplam 735 bin TL tutarında bir çalışma yapmaktayız.Yapılan bu çalışmalarla Kop Kayak Merkezi ve Oteline ulaşım daha kolay ve daha ulaşılabilir hale gelecektir." dedi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kop Dağı Tesisleri, Dört Mevsim Türk Turizmine Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement