Kooperatif Başkanı Üst Geçidi Tek Başına Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Kooperatif Başkanı Üst Geçidi Tek Başına Protesto Etti

Kooperatif Başkanı Üst Geçidi Tek Başına Protesto Etti

Eskişehir'de, Bursa-Ankara çevre yolundaki üst geçidin yanlış yere yapıldığını ileri süren İşletme Kooperatifi Başkanı Necati Uyar tek başına eylem yaptı.

12.10.2012 19:15  Güncelleme: 11:11

Eskişehir'de, Uluönder Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'ni birbirine bağlayan Bursa-Ankara çevre yolundaki üst geçidin yanlış yere yapıldığını ileri süren Raykent Mahallesi İşletme Kooperatifi Başkanı Necati Uyar tek başına eylem yaptı.

Bursa-Ankara çevre yolu üzerinde bulunan yaya üst geçidi 10 Haziran 2012 tarihinde trafik kazası sonucu kullanılamaz hale gelmiş ve Karayolları ekiplerince bölgeden kaldırılmıştı. Aynı yere yapılan yeni yaya üst geçidine ise Raykent Mahallesi adına Kooperatif Başkanı Necati Uyar tepki gösterdi. Geçidin yerinin 100 metre geride olması gerektiğini söyleyen Başkan Necati Uyar, "Biz üst geçidin 100 metre aşağı yapılmasını istiyoruz. Buradan günde 100 kişi geçiyorsa oradan 500 kişi geçiyor, dolayısıyla üst geçidin yapılması gereken yer orasıdır" dedi.

Konuyla ilgili dilekçe de yazdığını ifade eden Uyar, "Valiliğe ve Tepebaşı Belediyesi'ne dilekçe verdim. Vali Yardımcısı Rıza Dalan ile konuştuk. Durumu açıkladım ve yardımcı olmalarını istedim, ama çare olmadı" diye konuştu.

Polisin cami çıkışı eyleme izin vermediğini belirten Uyar "Cami çıkışı polislerle görüştüm; yolu kapatmamıza izin vermeyeceklerini söylediler. Durumu onlara da açıkladım ve hakkımızı hukuki yollardan aramamızı söylediler" dedi.

Uyar'ın açıklama yaptığı sırada çevredeki vatandaşlardan birinin, "Sen Raykent'te ikamet ediyorsun, burası Uluönder, sen burayı temsil edemezsin, bu mahallenin muhtarı da, sakinleri de var" sözleri üzerine kısa süreli tartışma çıktı. Uyar, "Ben Raykent İşletme Kooperatifi başkanıyım ve oradaki 872 dairenin talebini yerine getiriyorum. Gerekirse buradaki üst geçidi de yapsınlar, ama aşağıya da yapılması lazım. Sabahları işçi servisleri gelirken yüzlerce insan canlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçiyor. Bugüne kadar 6 kişi hayatını kaybetti, daha fazla can kaybı yaşamak istemiyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kooperatif Başkanı Üst Geçidi Tek Başına Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement