Konya'ya Bir Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Daha - Son Dakika
Yerel

Konya'ya Bir Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Daha

Konya\'ya Bir Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Daha

Konya'da bir iş adamı tarafından yaptırılacak olan 14 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun protokolü Konya Valiliğinde imzalandı.

31.10.2013 15:27  Güncelleme: 15:30

Konya'da bir iş adamı tarafından yaptırılacak olan 14 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun protokolü Konya Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı.

Valilik Toplantı Salonundaki protokole Konya Valisi Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ve iş adamı Adem Bulut katıldı.

Konya Valisi Muammer Erol, iş adamının 112 Acil Sağlık İstasyonu hibe olarak yaptıktan sonra teslim edeceğini ifade etti. İmza altına alınacak bu protokolle bu işin başlama vuruşunu başlatacaklarını kaydeden Vali Erol, yapılacak istasyonun hayırlı olmasını temenni etti.

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise, Acil Sağlık Hizmetleri'nde oldukça iyi durumda olduklarını ifade ederek, "ilk 10 dakikada vakaya ulaşma sürelerimiz yüzde 95'lerde. Oldukça iyi bir yerdeyiz. Coğrafyamızın çok geniş olması ve bu coğrafyada 59 tane 112 noktasının olması da tabi bu işlemimizi birazcık daha zorlaştırıyor. Ama 112 komuta merkezimizin, 59 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun ve bir de hava ambulansı istasyonunun buraya konuşlanması dolayısıyla, büyük bir Konya coğrafyasına sağlık hizmeti sunma konusunda büyük çaba sarf etmekteyiz. Biz bu bağlamda mekansal olarak bazı sıkıntılar yaşamaktaydık. Zaman zaman hastanelerimizin belli noktalarında zaman zaman da aile sağlığı merkezlerimizin birkaç odasında 112 noktalarımız hizmet vermekteydi. Artık bundan sonra 112 noktalarımız bu kadar kaliteli ve iyi hizmet verdiğine göre daha iyi fiziki şartlarda hizmet vermeye layıktır anlayışıyla sağ olsun hayırseverimiz, bir aile sağlığı merkezimizin bahçesinde Konya'da ilk defa olmak üzere bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu bize yapıp devredecek" diye konuştu.

Dr. Küçükkendirci, temennilerinin 59 olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun tamamında aynı fiziki şartları oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

İş adamı Adem Bulut da, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun yapımı konusunda kendilerine teklif götüren Dr. Hasan Küçükkendirci'ye ve katkısı olanlara teşekkür etti. Böyle bir teklif karşısında tereddüt etmediklerini söyleyen Bulut, "Çünkü bu yapılan hizmetin devamlı olacağını ve 112 Acil noktasında devamlı acil durumlarda hayat kurtaracağını düşündüğümüz için öncü ve ilk olmak istedik. İnşallah bizler için Konya ve bölge için hayırlı olur. Biz elimizden geleni en güzel şekilde yaparız, teslim ederiz" şeklinde konuştu.

Yazır Mahallesi'nde 116 metrekare alanda yapılacak olan istasyonda, bir ortak alan, 2 tane personelin kullanacağı oda, mevcut bina içerisinde mutfak, depo, tuvalet ve banyo bulunuyor. 150 bin liraya mal olacak istasyonda ayrıca, ambulans için kapalı bir garaj ve garajda ambulans ekipmanlarının yer alacağı mekan oluşturulacağı ifade edildi.

Konuşmaların ardından 14 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun protokolü Konya Valisi Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ve iş adamı Adem Bulut tarafından imzalandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'ya Bir Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement