Konya Smmmo'dan İş Garantili Eğitim Kursu - Son Dakika
Yerel

Konya Smmmo'dan İş Garantili Eğitim Kursu

Konya Smmmo\'dan İş Garantili Eğitim Kursu

(SMMMO), İş-Kur işbirliğiyle sosyal güvenlik uzmanlığı ve yönetici asistanlığı alanlarında meslek eğitimine yönelik kurs verecek.

20.09.2012 12:40

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

(SMMMO), İş-Kur işbirliğiyle sosyal güvenlik uzmanlığı ve yönetici asistanlığı alanlarında meslek eğitimine yönelik kurs verecek.

Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, oda binasında düzenlenen tanıtım toplantısında, Konya istihdam oranını artırmak istediklerini ve iş bulma konusunda güçlük yaşayan Konyalı gençlere de meslek kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Eğitim kurslarının 2,5 ay süreceğini ifade eden Turan, başvuruların 2 Ekim mesai bitimine kadar İş-Kur Konya İl Müdürlüğü'ne yapılabileceğini belirtti.

Oda binasında 4 Ekim'de mülakat yoluyla kursiyerlerin belirleneceğini dile getiren Turan, kursların üniversite eğitimi almış kişilere yönelik olduğunu ifade etti.

Kursiyer seçiminde önceliklerinin iktisadi bölüm mezunları olduğuna dikkati çeken Turan, şunları kaydetti:

"Düzenleyeceğimiz bu eğitim programları aynı zamanda şehrimizdeki nitelikli eleman açığını da kapatacaktır. İş garantili eğitim programları odamızın eğitim kadrosu görev almaktadır. Kurslara katılan kursiyerlerimize eğitim süresince günlük olarak 20 lira verilecektir. 42 ay süresince iş verenlere yüzde 51 oranında muafiyet tanınacak. İstihdam edilen arkadaşlarımız sayesinde 155 lira kadar bir rakamı iş verenler eksik ödeyecek."

İş-Kur İl Müdürü Lokman Ceylan ise amaçlarının 2023'e kadar işsizliği yüzde 5'e indirmek olduğunu söyledi.

Eğitim kurslarına 100 kişinin seçileceğini belirten Ceylan, bu sayının en az yüzde 30'unun SMMMO'ya bağlı iş yerlerinde istihdam edileceğini kaydetti.

Kursiyerlerin genel sağlık primlerinin de İş-Kur tarafından karşılanacağını dile getiren Ceylan, "İstihdamı yapılan kursiyerlerimizin 48 aya kadar iş veren sigorta primleri de hazine tarafından karşılanacak. Burada işverenlere de bir katkı sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Smmmo'dan İş Garantili Eğitim Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement