Kocaözü Derneği'nin Yeni Yeri Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kocaözü Derneği'nin Yeni Yeri Törenle Açıldı

Kocaözü Derneği\'nin Yeni Yeri Törenle Açıldı

Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni yeri törenle açıldı.

14.12.2012 12:07

Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni yeri törenle açıldı.

Atatürk Caddesi İstanbulluoğlu İş Merkezi'nde düzenlenen açılışa; Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca, Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Erdem ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda Kocaözülü vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Erdem, "Kocaözü tarihi boyunca eğitim-öğretime büyük önem vermiştir. İlk üniversite mezunlarımız Mehmet Çelik ve Hasan Şahin'in açtığı yolda sadece bizim değil Türkiye'nin, Fransa'daki gururu Cafer Özkul 'dan Battal Çelik'e tutunda onlarca akademisyen, bürokrat, yönetici ve sanayiciler yetişmiştir. Bunu dışında yüzlerce öğretmen, onlarca doktor, hakim ve savcılar Kocaözümüzden çıkmış değerlerdir. Bu tablo bize gösteriyor ki; Kocaözü Malatya'da artık fark edilmesi gereken gizli bir güçtür. Dernek olarak bize düşen, gelecek yıllarda bir çalıştay düzenleyip varlığımızı hissettirmektir" dedi. Erdem, "Yaşam şartlarının zor olduğu, tarımın çeşitlendirilemediği Kocaözü'nde öğrencilerimizin eğitimlerine yardımcı olmayı önceliğimiz olarak belirledik. Geçen yıl 3-5 öğrenciyle başladığımız bursları bu yıl 11 öğrenciye çıkardık. En iyi yatırımın eğitime ve insana olan yatırım olduğunu biliyoruz. Ancak burada sıkıntılarımızın olduğunu da arz etmek durumundayım. Bu öğrencilerimize burs sağlarken genelde kişisel nüfuzumuzu kullanıyoruz. Kimisine akrabalık, kimisine arkadaşlık ilişkilerimizle ulaşıyoruz. Ama bunu nereye kadar devam ettireceğiz. Kocaözülü olarak 300- 400 arası düzenli gelire sahip olan çalışanımızın olduğunu biliyoruz. Biz istiyoruz ki herkes taşın altına elini koysun" diye konuştu.

Erdem, Büyükşehir konusuna değinerek, "Büyükşehir yasasıyla istemesek de belediyelik sıfatından mahalleye dönüştük. Buradan hareketle gelecekte sivil toplum örgütleri ön plana çıkacaktır. Yukarıda zikretmeye çalıştığım çalıştayı gerçekleştirebilirsek derneğimiz çok daha güçlenerek yoluna devam edecektir" dedi.

Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca da Malatya'nın Büyükşehir olması ile birlikte beldelerinin mahalle statüsüne dönüştüğünü belirterek, Kocaözü için derneğin, bundan önce olduğu gibi bundan sonra daha da büyük önem kazandığını söyledi.

Kocaözülü üniversite öğrencisi İbrahim Pınar, Kocaözü İlköğretim Okulu Öğrencisi Samed Avcu ise duygu ve düşüncelerini dile getirdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaözü Derneği'nin Yeni Yeri Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement