Kocaeli'de Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Kocaeli\'de Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Haklarında dava açılan 236 sanığın yargılanmasına devam edildi.

09.06.2014 21:34

Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 236 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan Emre Türker, Emre Gürler, Eray Eker, Erdem Hamzaçebi, Erdem Şahin, Erkut Güzel ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Türker, bahsedilen suçlamaları kabul etmediğini belirterek, herhangi bir taş atmadığını, polise mukavemette bulunmadığını ve gözaltına alınmadığını anlattı.

Sanıklardan Gürler, 3 arkadaşıyla gezmeye gittiğini belirterek, eylem olduğunu bilmediklerini söyledi.

Eyleme katılmadığını öne süren Gürler, "Üstümüzde kimlik yoktu. Kalabalığı fark edince geri dönmek için aracımızla Kuruçeşme istikametine yol aldık. Belsa kalabalıktı ve gaz bombası atılmıştı. Gaz bizim aracımızın içine geldi, biz dışarı çıkmak zorunda kaldık. Polislerin yanına gidip yol istedik, sonra polisler bizi gözaltına aldı" diye konuştu.

Hamzaçebi de hukuk fakültesi öğrencisi olduğunu dile getirerek olay günü aynı dosyadan yargılanan arkadaşı Tuğçe Özkan ile yemek için kararlaştırdıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Parkı'na geldiklerinde durumun sakin olduğunu, aracını park edip geri döndüğünde müdahale olduğunu bildiren Hamzaçebi, "Tuğçe emniyette olduğunu söyledi. Ben de yanına gittim, yani karakola kendim girdim. Orada kendimizi açıklamak için çaba gösterdik ancak yeterli olmadı. Bizi dinlemeden gözaltına aldılar, herhangi bir eyleme katılmadım" şeklinde konuştu.

Erdem Şahin ise staj yaptığı uluslararası bir haber ajansına fotoğraf çektiğini vurgulayarak gözaltına alınmadan dava açıldığını, duruma ilişkin söz konusu ajanstan evraklarını dosyaya ibraz edeceğini kaydetti.

Duruşmada söz alan diğer sanıklar da suçlamaları reddetti.

Mahkeme hakimi diğer sanıkların dinlenilmesi amacıyla duruşmayı 10 Haziran'a erteledi.

Kocaeli'de, Gezi Parkı odaklı eylemlere destek vermek amacıyla çeşitli tarihlerde düzenlenen gösterilerde, "polise mukavemet, kamu malına ve esnafa zarar vermek" suçlarından 236 kişi hakkında dava açılmıştı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement