Kobanî Başbakanı Müslüm Suruçlulara Seslendi - Son Dakika
Yerel

Kobanî Başbakanı Müslüm Suruçlulara Seslendi

Kobanî Başbakanı Müslüm Suruçlulara Seslendi

Rojava'da Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslüm, Suruç'ta "Eşitlik, özgürlük ve demokrasi çizgisinde halkımızın hizmetindeyiz" dedi.

03.02.2014 12:37

Rojava'nın Kobanî, Efrîn ve Cizîre kantonlarında ilan edilen demokratik özerklik, Suruç'un Aydın Mahallesi'ndeki miting alanında binlerce vatandaşın katıldığı şölenle selamlandı. Şölene Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Leyla Akça, BDP Suruç belediye eş başkan adayları Orhan Şansal ve Zuhal Ekmez, Suruç Belediye Başkan Vekili Hülya Demir ve Kürt siyasetçi Feridun Yazar ile çok sayıda partili katıldı. "Xweseriya Rojava destpêka xweseriya Kurdistanê ye" pankartının asıldığı alanda, ulusal giysiler içindeki kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu. 2009 yılındaki Amara yürüyüşünde asker tarafından katledilen Mustafa Dağ'ın çocukları Gülsüm ve Şeyma, zafer işareti ile çıktıkları platformdan halkı selamladı. Kitle çocukların zafer işaretine "Şehîd namirin" sloganları ile karşılık verdi.

MÜSLÜM: KOBANİ GÜVENLİ BÖLGE
Şölende telefon bağlantısı ile konuşma yapan Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslüm, Kobani halkının selamlarını ileterek, "Eşitlik, özgürlük ve demokrasi çizgisinde halkımızın hizmetindeyiz" dedi. Müslüm, "Kobani, göç edenlerin kendisini ifade ettiği ve güvenlikte hissettiği bir kent konumuna geldi. Bu yüzden ezilen halkların eşitliği, özgürlüğü ve renklerini yaşatması için çalışacağımıza halkımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen ise, Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda AK Parti'nin direnmesi halinde 31 martta tarihin çöp tenekesindeki yerini bulacağını söyledi. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de, Öcalan'ın yurt dışına ilk çıktığı bölgenin Kobani olduğunu hatırlatarak, her üç kantonu da selamladı. Geçmiş dönemde kimin hangi siyaseti tercih etmiş olmasına bakılmaksızın BDP'de birleşmesi gerektiği çağrısında bulunan Binici, "Kirli, hırsız olanların yanında değil, gelin partinizde siyaset yapın" dedi.

Şölen, yerel müzik grupları ve Dicle Fırat Kültür Merkezi çalışanı Ferqin'in müzikleri eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kobanî Başbakanı Müslüm Suruçlulara Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement