"Kızılırmak" Zonguldak'ta Sahnelenecek - Son Dakika
Yerel

"Kızılırmak" Zonguldak'ta Sahnelenecek

"Kızılırmak" Zonguldak\'ta Sahnelenecek

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, “Kızılırmak” tiyatro oyununun 20-21 Aralık 2013 tarihleri arasında Zonguldak’ta sahneleneceğini belirtti.

18.12.2013 13:19

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, "Kızılırmak" tiyatro oyununun 20-21 Aralık 2013 tarihleri arasında Zonguldak'ta sahneleneceğini belirtti.

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan yaptığı açıklamada, "Bu hafta İstanbul Devlet Tiyatrosunu ilimizde ağırlıyoruz. 'Kızılırmak' bir perde, bir saat 30 dakikalık bir oyun. Cuma günü saat 20.00'de, Cumartesi saat 14.00 ile 20.00'de olmak üzere sahnelenecek. Oyunun konusu ise, Hüseyin Ağa'nın genç ve güzel karısı Zehra aklını sürünün çobanı olan Selim'e takmıştır. Ağanın kızı Hatice ise Selim'in tek aşkı ve gözünün tek gördüğüdür. Aynı şekilde Hatice'de Selim'e aşıktır. Hüseyin Ağa'nın borçlarını erteleyen Ali Ağa, oğlu Mehmet'le birlikte yemeğe gelir. Amacı Hatice'yi oğlu Mehmet'e istemektir. Ağalık adına Selim'e hayır diyemeyen Hüseyin, tüm sürüye bir gün boyunca tuz yedirdikten sonra Kızılırmak üzerinden su içirmeden geçirme hünerini, kızıyla evlenmesi için Selim'i şart koşar. Bu gerçekleşmesi imkansız görünen istek, Selim'in ve Hatice'nin aynı zamanda aşkın kaderine koyulmuş bir şerhtir. Gerçekleşmesi ise Selim'in hünerine kalmıştır. Ancak iş bu isteğin gerçekleşmesiyle elbette ki bitmeyecektir. Tüm Zonguldak halkını ve tiyatro severleri oyunumuza bekliyoruz" dedi.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı oyunu Galip Erdal yönetiyor. Oyun kadrosu ise şöyle açıklandı:

Emre Akarsu, Hakan Güneri, Faruk Acar, Atilla Tetik, Ömer İvedi, Alayça Öztürk, Zümre Ertürk, Hakan Dülger, Serdar Akülker, Ezgi Bektaş. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kızılırmak' Zonguldak'ta Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement