Kızılay Yozgat Şubesi Öğretmenleri Ödüllendirdi - Son Dakika
Yerel

Kızılay Yozgat Şubesi Öğretmenleri Ödüllendirdi

Kızılay Yozgat Şubesi Öğretmenleri Ödüllendirdi

Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" kapsamında düzenlenen seminerlerde gönüllü eğitim veren öğretmenleri katıklarından dolayı plaketle ödüllendirdi.
Kızılay Yozgat Şube Başkanlığında düzenlenen ödül...

14.11.2013 18:05

Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" kapsamında düzenlenen seminerlerde gönüllü eğitim veren öğretmenleri katıklarından dolayı plaketle ödüllendirdi.

Kızılay Yozgat Şube Başkanlığında düzenlenen ödül töreninde konuşan Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, 145 Yıldır insanlar arasında din, dil, ırk gibi hiçbir ayrım gözetmeden tüm insanlığa hizmet eden Türk Kızılay'ının, günümüzde de ülke genelinde yayılmış 700'ü aşkın şubesiyle gönüllü hizmetler yürütmeye devam ettiğini söyledi. Türk Kızılay'ının misyonu, toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, her koşulda, hiçbir ayrım yapmaksızın korunmasız insanlara yardım ederek, insan ızdırabını dindirmek ve insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu barışı ve işbirliğini geliştirmek insan onurunu korumak olduğunu ifade eden Dumlupınar, "Türk Kızılay'ı ülke genelinde kan, afet müdahale, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında hizmetler sunmaktadır. Bilindiği üzere ülkemiz deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Yüce Mevla deprem ve sel gibi doğal afet acılarını bizlere yaşatmasın. Ancak afet anında neler yapılması gerektiğini bilmek ve bu konuda bilinçli olmak son derece önem arz etmektedir. İte bu kapsamda Türk Kızılay'ının "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" toplum içinde liderlik vasıflarıyla öne planda yer alan Din görevlileri, öğretmeler, muhtarlar ve toplum destekli polisleri eğiterek halkımızla daha kolektif bir bilinçlendirmeyi amaçlamıştır. İlimiz Yozgat'ta da bu proje kapsamında 2011 ve 2013 yıllarında il merkezimiz ve ilçelerimizde geniş katılımlı eğitimler gerçekleştirilmiştir. Eğitimcilerimiz toplum liderlerine olası bir afet anında ve sonrasında nasıl hareket edilmesiyle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı geniş katılım seminerler gerçekleştirmiştir. Bu seminerlimize ilçelerimiz dahilinde her okuldan bir öğretmen, din görevlileri ve muhtarlar katılmıştır. Projemize destek veren Valimiz Abdulkadir Yazıcı'ya kaymakamlarımıza ve seminerimizde verdikleri bilgilerle katkı sağlayan öğretmenlerimize, din görevlilerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Dumlupınar, "Verilen seminerlerde görev yapan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Bedeneğitimi Öğretmeni Nuri Ekinci, Yozgat Lisesi Coğrafya Öğretmeni Menderes Kılıçaslan, Agahefendi orta Okulu Çoğrafya Öğretmeni Selim Yaman ve Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmen Ömer Rıza Zararsız'a verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Kızılay Şubesi olarak öğretmenlerimizi teşekkür belgesi ve plaketi ile ödüllendiriyoruz" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Yozgat Şubesi Öğretmenleri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement