Kitap Fuarı'ndan Gençlerin Gelişimine Katkı - Son Dakika
Yerel

Kitap Fuarı'ndan Gençlerin Gelişimine Katkı

Kitap Fuarı\'ndan Gençlerin Gelişimine Katkı

8. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan kişisel gelişim uzmanları, fuarı ziyarete gelen öğrencilere kişisel gelişimleriyle ilgili bilgiler verdi.

20.05.2016 14:25

8. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan kişisel gelişim uzmanları, fuarı ziyarete gelen öğrencilere kişisel gelişimleriyle ilgili bilgiler verdi.

8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda kitapseverlerin ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, fuara gelen genç ziyaretçilere yönelik düzenlediği söyleşilerle gelişimleri hakkında bilgi almalarını sağlıyor. Bu kapsamda Yuvacık Ortaokulu'nun düzenlediği kişisel gelişim seminerine katılan Psikoterapist Ferhat Çıtıroğlu, çocuklara verdiği öğütlerle, "Kendinizi sürekli geliştirin, başkasının istediği yolda değil kendi istediğiniz yolda ve yöntemde yürüyün. Sonra sevmediğiniz mesleği yapmak zorunda kalırsınız" dedi.

Hiçbir davranışın doğuştan verilmeyeceğini ifade eden Ferhat Çıtıroğlu, "Bir davranış 21 gün sonra alışkanlığa, 3 ay sonra ise benliğe yerleşmeye ancak başlar. Ders çalışma ve kitap okuma işini sürekli hale getirin yoksa kısa sürede usanır okumayı ve çalışmayı bırakırsınız. Bazı travmalar beyni etkiler, korkularımız ve travmalarımız hayal gücü ve inanmakla başarabiliriz korkunun üzerine gidin ve başarıya ulaşın. Keşke dememek için anı değerlendirin ve geleceğin planlamasını yapın" diye uyardı.

Kılavuz Gençlik Avlusunda bir diğer konuşmacı da geleneksel çocuk edebiyatımız ve Nasrettin Hoca Fıkraları konulu söyleşisi ile Mustafa Özçelik oldu. Çocuk edebiyatının ilk örneklerinin çocuk doğar doğmaz eskilerde ninelerin ve annelerin söylediği ninniler olduğunu söyleyen Özçelik, "Ne yazık ki şimdilerde ninnilerimiz unutuldu. Nasıl bedenin gelişmesi için anne sütü gerekliyse ruhun gelişmesi içinde ninniler önemlidir. Nasrettin hoca fıkraları en katı insana bile gülümsemeyi öğretir zaten bu fıkraların asıl amacı sadece gülmek değil gülerken de düşünmeyi ve ders almayı öğrenmektir" ifadesini kullandı.

"Medya ve Sinema" konulu söyleşi de oyuncu ve sunucu Derda Yasir Yenal, "Bu sektörde o kadar olumsuz olaylar yaşanıyor ki ekranda gördüğünüz şeyler olayların cilalanmış şeklidir. Arka planda yaşananlar ve çekişmeler çoğu zaman ekrana yansıtılmaz" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Fuarı'ndan Gençlerin Gelişimine Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement