KO-MEK Standı Halkın Beğenisini Kazandı - Son Dakika
Yerel

KO-MEK Standı Halkın Beğenisini Kazandı

KO-MEK Standı Halkın Beğenisini Kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, Gölcük Belediyesinin 4. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali'ne katıldı.

11.09.2013 11:12  Güncelleme: 15:48

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), Gölcük Belediyesi'nin düzenlediği 3 gün boyunca sürecek olan 4. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali'ne katıldı. Yerli ve yabancı çok sayıda usta sanatçının katıldığı festivalde KO-MEK standı sergilediği eserlerle halkın beğenisini kazandı.

Gölcük Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Dünya El Sanatları Komitesi (WCC), Ankara Gazi Üniversitesi Halk Bilimi ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen festivale Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu temsilcileri, Dünya El Sanatları Komitesi temsilcileri, Ankara Gazi Üniversitesi Halk Bilimi temsilcisi, yerli yabancı kırkyama ustaları ve Gölcük halkının katılımıyla renkli bir açılış gerçekleşti.

Değirmendere Sanat Galerisi önündeki Çınarlık Meydanı'nda gerçekleştirilen festivale KO-MEK' in yanı sıra, 180 yerli, 6 farklı ülkeden 9 yabancı kırkyama ustası festivalde yer aldı. Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amacın birleşiminden doğmuş olan kırkyama sanatı, bu festivalde bütün örnekleri ile halkın beğenisine sunuldu.

Kocaeli Büyükşehir Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, 4. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali'nde açtıkları stand ile büyük ilgi gördü. KO-MEK kursiyerlerinin yaptıkları birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler halkın beğenisine sunuldu. Standı festivale katılan yerli ve yabancı çok sayıda usta sanatçı ziyaret etti. Sanatçılar ortaya çıkan başarılı eserler için KO-MEK kursiyerlerini ve usta öğreticilerini kutladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KO-MEK Standı Halkın Beğenisini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement