Kırıkkale Üniversitesi'nde Kariyer Zirvesi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Üniversitesi'nde Kariyer Zirvesi

Kırıkkale Üniversitesi\'nde Kariyer Zirvesi

Kırıkkale Üniversitesi'nde "Kamu ve Özel Sektörde İstihdam Politikaları" konulu Kariyer Zirvesi programı düzenlendi.

12.12.2012 10:05

Kırıkkale Üniversitesi'nde "Kamu ve Özel Sektörde İstihdam Politikaları" konulu Kariyer Zirvesi programı düzenlendi.

Üniversite'nin konferans salonundaki, KÜ Sürekli Eğitim Uygulamaları ve Araştırma Merkezi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün (İŞKUR ) ortaklaşa düzenlediği programa, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoglu, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, üniversite öğrencilerinin yanı sıra iş dünyası ile çok sayıda davetli katıldı.

Programa konuşmacı olarak Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, yenibiris.com İç Anadolu Bölge Yönetmeni Özlem Şen Ataç katıldı. Programın sunuculuğunu ise Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Sürekli Eğitim Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu yaptı.

Doç. Dr. Hekimoğlu, düzenlenen programa yoğun bir katılım olduğunu ve bu nedenle de duyduğu memnuniyeti dilde getirdi. Hekimoğlu, mezuniyet sonrası mesleki kariyer planlamaları ve öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına atılırken nelere dikkat etmeleri gerektiği hususuna yönelik olarak böyle bir programı düzenlediklerini söyledi.

Hekimoğlu, "Üniversitede eğitim veriliyor, dışarıda da birileri hizmet bekliyor. Hizmeti almak isteyen kişiler ne bekliyor, hizmeti sunacak olanlar nasıl davranması gerekiyor. Bu konularda öğrencilerimiz mezun olmadan bu bilgilerle donatılması ve iş hayatına atılmaları surumunda ise daha verimli ve başarılı bir personel haline gelinmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gösterilen gayret ve emekler neticesinde gerek kamu gerekse özel sektörde belirli noktalara yükselmeler olabileceğini dile getirdi.

Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu,"Kamu ile özel sektör karşılıklı dayanışma içersindeler. Burada önemli olan her iki sektörde de kendimizi iyi yetiştirmemiz gerekir. Daha sonra da durumlara göre geçiş yapmamız gerekir. Modern kamu sektöründe de biz bunu benimsemeye başladık ve mevzuatlarımızı da buna göre düzenlemeye başladık. Özel sektörde başlasanız bile 5 ya da 10 yıl sonra kendinizi kamu sektöründe bulabilirsiniz. Kamu sektöründen de özel sektöre geçiş yapabilirsiniz. Burada dikkat edilecek husus kendimizi en iyi şekilde yetiştirmektir. Marka olmamız ve kendimize bir şeyler ilave etmemiz gerekiyor. Hangi işi seviyorsanız kendinizi o işe yürekten entegre edin. Eğitim gördüğünüz kariyer mesleklere kendinizi hedeflemeniz gerekir" dedi.

Programda, üniversite öğrencilerinin iş başvuruları, iş arama ve daha birçok konuları içeren çeşitli sunumlar yapıldı.

Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, özel sektörde geldiği noktayı ve özel sektörlerde çalışma esasları konularına değinerek, sektörde önemli bir yeri olan parakendecilikle ilgili bir yasanın çıkmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Program, davetlilerin konuşmacılara yönettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Üniversitesi'nde Kariyer Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement