Kırıkkale'de Sertifikalı Aşçılar Yetişiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Kırıkkale'de Sertifikalı Aşçılar Yetişiyor

Kırıkkale\'de Sertifikalı Aşçılar Yetişiyor
24.03.2008 13:15

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Bir İlke Daha İmza Atarak, Aşçılara Eğitim Vermeye Başladı. 288 Saat Sürecek Olan Aşçılık Eğitiminde Başarı Gösteren Aşçı Adayları Kurs Sonunda Sertifika Alacaklar.

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bir ilke daha imza atarak, aşçılara eğitim vermeye başladı. 288 saat sürecek olan aşçılık eğitiminde başarı gösteren aşçı adayları kurs sonunda sertifika alacaklar.

Aşçılık kursunun İç Anadolu Bölgesi'nde ilk olduğunu söyleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek, kursa şehir dışından gelen kursiyerlerin olduğunu belirtti. Şimşek, "Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu kursa katılanlara aşçılık konusunda gereken eğitimi veriyoruz. Kursiyerlerimiz, eğitimleri sonunda başarı gösterdikleri takdirde, mutfak organizasyonu ve genel alamda A'dan Z'ye her türlü yemekleri yapabilecekler. Kısacası çok basit gibi görünen yumurtayı bile nasıl pişirileceğini öğrenecekler" dedi.

İlk olarak mutfak konusunda ders gören kursiyerler öğrendiklerini daha sonra uygulamaya geçiriyor. Kursiyerler arasında işverenlerin de olduğunu belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şimşek, "Önce işveren yemeğin nasıl yapıldığını bilmeli ki, çalışanlar da yaptıkları işin farkında olsunlar" şeklinde konuştu.

Aşçılık kursu için Kırıkkale'ye Tokat'tan geldiğini belirten Murat Tekin adlı kursiyer, Tokat ve çevre illerde aşçılık eğitimi imkanı olmadığını belirti. Kırıkkale'den katılan kursiyerler ise aktif olarak çalıştıklarını, ancak sertifika almak ve bilgilerini yenilemek için kursa katıldıklarını ifade ettiler. Daha önce hiçbir işte çalışmayan ve yemek konusunda hiçbir bilgisi olmayan kursiyerler ise alacakları sertifika ile kendilerine iş imkanı oluşacağına inandıklarını belirttiler.

(SY-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Sertifikalı Aşçılar Yetişiyor - Son Dakika


Advertisement