Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği, Samsun'da Onlarca Köpeği Besliyor - Son Dakika
Yerel

Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği, Samsun'da Onlarca Köpeği Besliyor

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği’nin (KİHAYKO) Samsun Temsilcisi Birol Benuğur, Samsun’un İlkadım ilçesinin Kurtuluş Yolu, Kadamut, Cezaevi yol boyu ve Gürgen Dağı güzergâhındaki onlarca köpeği kuru mama ve suyla haftada iki kez kendi aracıyla giderek doyuruyor.

05.11.2022 12:03  Güncelleme: 12:14

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği'nin (KİHAYKO) Samsun Temsilcisi Birol Benuğur, Samsun'un İlkadım ilçesinin Kurtuluş Yolu, Kadamut, Cezaevi yol boyu ve Gürgen Dağı güzergahındaki onlarca köpeği kuru mama ve suyla, haftada iki kez kendi aracıyla giderek doyuruyor.

Merkezi Adana'da olan KİHAYKO yönetim kurulu üyesi ve Samsun il temsilcisi Birol Benuğur, haftada 2 kez kendi aracıyla taşıdığı kuru mamalarla İlkadım İlçesinin Kurtuluş Yolu, Kadamut, Cezaevi yol boyu ve Gürgen Dağı güzergahındaki köpekleri besliyor.

"YAKLAŞIK 700'DEN FAZLA KÖPEK SOKAKTALAR"

Köpekleri besleyen ve onlara her türlü desteği sağlamaya çalışan KİHAYKO Samsun temsilcisi Benuğur şunları söyledi:

"KİHAYKO'nun iki yıldır il temsilciliğini yapıyorum. Bölge Kadamut, Cezaevi, Gürgen Dağı, çöp istasyonun oraya iki yıldır geliyoruz. Haftanın iki günü besleme yapıyoruz. Canları gördünüz, zaman zaman burada çok zorluklar yaşıyoruz. Mama konusunda son zamanlarda Atakum Belediyesi sağ olsun buradaki canlara, ciddi anlamda destek veriyor. Nisan ayı itibariyle kısırlaştırmaya başladık. Samsun Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'nde, şu anda 80'i geçti kısırlaştırma yaptık. Tedavilerini yapıyoruz. Ama önümüz kış, şartlar zorlaşacak. Bu canlar ne olacak bilmiyorum. Ne kadar yetebiliriz? Buradaki asıl sorunlardan birisi, sizlerin de gördüğü gibi popülasyon sürekli artıyor. 5199 sayılı Yasa güncellendi, der ki yasada 2022'nin sonuna kadar rehabilitasyon merkezlerinizi kurun. Ama maalesef hiçbir belediye çivi çakmadı… Bugünkü popülasyonu gördünüz. Öğle sıcağında geldiğimiz için sayı çok az. Burada şu anda 700'ün üzerinde köpek var. İnanın ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şartlar her geçen gün zorlaşıyor. İşte buradaki canları görüyorsunuz. Kendi imkanlarımızla besliyoruz.

"KÖPEKLERİ GELEN DE GİDEN DE BURAYA BIRAKIYOR"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Türker, "Bu köpeklerle akıbetimiz ne olacak bilemiyoruz.  Büyükşehir belediyesine de İlkadım Belediyesi'ne de başvurduk bir sonuç alamadık. Gel gelelim ikinci husus burada vatandaş, köpeklerden dolayı çok rahatsız oluyor. Gelen buraya bırakıyor, giden buraya bırakıyor. Ne tavuk ne mal hiçbir şey salamıyoruz. Bizim sonumuz akıbetimiz ne olacak kime dert yanacağız ben de bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun" dedi.

Samsun İlkadım Belediyesi Sağlık Müdürlüğü görevlisi Onur Akça ise, kendilerinin de çevrede bulunan köpeklere mama desteği sağladıklarını belirtti.

Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği, Samsun\'da Onlarca Köpeği Besliyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği, Samsun'da Onlarca Köpeği Besliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement