Kimse Yok mu Derneği'nden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı - Son Dakika
Yerel

Kimse Yok mu Derneği'nden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Kimse Yok mu Derneği\'nden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Kimse Yok mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, bugün başlayan yeni eğitim öğretim yılı dolayısı ile Afyonkarahisar ve Isparta'da toplam bin 350 öğrenciye kırtasiye yardımı yapacaklarını söyledi.

16.09.2013 18:27

Kimse Yok mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, bugün başlayan yeni eğitim öğretim yılı dolayısı ile Afyonkarahisar ve Isparta'da toplam bin 350 öğrenciye kırtasiye yardımı yapacaklarını söyledi.

Öğrenciler için yapılacak olan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Çobanoğlu, derneğim Türkiye genelinde 50 bin öğrencinin yüzünü güldürecekleri gibi aynı zamanda Afyonkarahisar ve Isparta'da da yoksul ailelerin yardımına koşacaklarını söyledi. Okulların açılmasının masrafları da beraberinde getirdiğini ve yoksul ailelerin bu masrafları çoğunlukta karşılayamadıklarını, ya da karşılamakta zorluk çektiklerini dile getiren Çobanoğlu, şunları söyledi:

"Maddi imkansızlıkları nedeniyle okula gidemeyecek 50 bin öğrenci için Kimse Yok mu? Derneği yurt genelinde 'Minik Elleri Kalem Tutsun' kampanyası başlattı. Kimse Yok mu? Derneği 81 kentte ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için toplam 2,5 milyon TL'yi bulacak yardım kampanyası başlattı. İç Anadolu Bölgesi'nde 14 bin, Ege Bölgesi'nde 9 bin, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 8 bin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 5 bin, Marmara Bölgesi'nde 4 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapacak olan Kimse Yok mu? Derneği, kampanya kapsamında 10 bin Suriyeli mülteci çocuğun da kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacak. Bir öğrencinin kırtasiye malzemesinin sadece 50 TL tutuyor. Ancak kentimizde bu bedeli karşılayamayacak binlerce aile var. Kimse Yok mu? Derneği olarak Afyonkarahisar ve Isparta'da yapacağımız çalışma ile bin 350 öğrencinin yeni eğitim öğretim yılında yüzünü güldürmek istiyoruz."

Çobanoğlu, ayrıca kentte ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yapılacak olan yardımın Afyonkarahisar ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyonlu olarak yapılacağını da söyledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kimse Yok mu Derneği'nden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement