Kilikadılılar Derneği Lokali Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kilikadılılar Derneği Lokali Açıldı

Kilikadılılar Derneği Lokali Açıldı

Çorlu Kilikadılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin lokali törenle açıldı.2011 yılında kurulan Kilikadılılar Derneği'nin lokali Şeyhsinan Mahallesi'nde bulunan dernek binasında açıldı.

29.05.2012 18:57

Çorlu Kilikadılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin lokali törenle açıldı.

2011 yılında kurulan Kilikadılılar Derneği'nin lokali Şeyhsinan Mahallesi'nde bulunan dernek binasında açıldı. Açılış töreninde konuklar Gazi Osman Paşa Marşı ve Rumeli türküleriyle karşılandı. Hem Türkiye'nin çeşitli illerinden hem de Bulgaristan'dan gelen Kilikadılıların bir araya geldiği açılış töreninde birlik, beraberlik ve dostluk mesajları verildi. Dernek lokalinin açılışı münasebetiyle temsili kırmızı kurdelenin kesilmesinin ardından konuşan Kilikadılılar Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu: "Günümüzden 23 yıl önce Kilikadı ve Turpçular Köyü, tek yumruk ve tek vücut olarak Bulgaristan'daki ırkçı totaliter rejimin yıkılmasında, Gazi Osman Paşa Marşını söyleyerek tarihinden ilham alarak güç ve kuvvet buldu. Bu nedenle konuklarımızı Gazi Osman Paşa Marşı ile karşıladık. Günümüzde dernek lokalleri üyelerin bir araya gelerek birlikteliğini pekiştirdiği önemli yerledir. Temiz ve nezih bir ortamda hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Daha sonra dernek lokali katılımcıların ziyaretine açıldı. Burada düzenlenen kokteylde, davetliler ve üyelere çeşitli ikramlar yapıldı.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen açılış törenine Tekirdağ Milletvekilleri, Özlem Yemişçi, Emre Köprülü, Bülent Belen, Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Başkan Yardımcısı Bilgin Kareli, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, CHP Çorlu ilçe yöneticileri, Bulgaristan Dobriç ili Kurtpınar HÖH İlçe Başkanı ve Kilikadı Belediye Başkanı Gülay Bekir, Rumeli Türkleri Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akan ve Nihat Efe, Çorlu Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sezgin Engin, BİSADER Genel Başkanı Nuh Nuhoğlu, Balkan Türk Aydınlar Derneği Başkanı Ramadan Kenan, Bulgaristan'ın Kilikadı köyünden gelen konuklar, Çorlu, Tekirdağ, Eskişehir, Sakarya, Ankara, Yalova, Orhangazi ve İzmir'de yaşayan dernek üyeleleri de katıldılar.

(SŞ - )

29.05.2012 18: 37: 25

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilikadılılar Derneği Lokali Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement