Kerkük'te Kaçırılan 3 Türk İşçi 1 Metrelik Çukurta Tutulmuş - Son Dakika
Yerel

Kerkük'te Kaçırılan 3 Türk İşçi 1 Metrelik Çukurta Tutulmuş

Kerkük\'te Kaçırılan 3 Türk İşçi 1 Metrelik Çukurta Tutulmuş

Irak'ın Kerkük kentinde şubat ayında kaçırılan üç Türk işçisinin kurtarılmaları, memleketleri Aksaray'daki ailelerini sevince boğdu.

26.04.2011 11:10

Irak'ın Kerkük kentinde şubat ayında kaçırılan Türk işçileri Bahtiyar Kılıç (38), Ali Kulaksız (31) ve Muttalip Kütük'ün (20) Irak ordusunun 12'nci Tümen Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Reşad nahiyesinin Dogmat Köyü'ne düzenlenen operasyonla kurtarılmaları, memleketleri Aksaray'daki ailelerini sevince boğdu. Kaçırılan işçilerden Bahtiyar Kılıç'ın eşi Müşerref Kılıç eşiyle telefonla konuştuğunu ve sağlığının iyi olduğunu belirterek, "Eşim, arkadaşlarıyla bir ay boyunca 1 metrelik çukurda tutulduklarını ve işkence gördüklerini söyledi" dedi.

Bahtiyar Kılıç'ın eşi 35 yaşındaki Müşerref Kılıç ile annesi 62 yaşındaki Yeter Kılıç, haberi televizyondan öğrendi. 4 çocuk annesi Müşerref Kılıç, 70 gün önce kaçırılan eşinin kurtulması için dua ettiğini söyledi. Gülredri gözüne uyku girmediğini belirten Müşerref Kılıç, Irak ordusu tarafından kurtarılan eşiyle telefonla görüştüğünü ve sesini duyunca rahat bir nefes aldığını söyledi. Müşerref Kılıç, şunları söyledi: "Bahtiyar'ın sesini duyunca rahatladım ve çok mutlu oldum. Eşim bana olayı anlattırken, 'Beni ve iki arkadaşımı Kerkük'te kaçırdılar. Ali ve beni aynı bagaja, Muttalip'i de başka bir arabanın bagajına koyup bir dağ başına götürdüler. Orada bizim üçümüzü bir metrelik çukurun içine koydular. Yaklaşık bir ay orada kaldık. Sonra gözlerimizi bağlayıp başka bir yere götürdüler. Kısa bir süre sonra yeniden ilk götürdükleri yere getirdiler. Sürekli işkence yaptılar. Ölümle tehdit ettiler' dedi. Eşim sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Allah eşimi 4 çocuğuna bağışladı."

Sevinçli haberi televizyondan öğrendiklerini belirten Bahtiyar Kılıç'ın annesi Yeter Kılıç, "Çok zor bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Yavrumla telefonla görüştüm. Sağ olduğunu Irak'ta bir karakolda olduğunu ve bir kaç güne kadar geleceğini söyledi" dedi. Bahtiyar Kılıç'ın kardeşi 34 yaşındaki Lüfti Kılıç da, "Ağabeyimin kurtulduğu haberini İzmir'de televizyondan öğrendim. Sevinçle Aksaray'a ailemin yanına geldim. Bir kaç gün sonra Türkiye'ye geleceklerini söylediler. Çok mutluyum" diye konuştu. Kurtarılan işçilerden Muttalip Kütük'ün babası 59 yaşındaki Naim Kütük de " Oğlumun kurtarıldığını televizyondan öğrendim. Ailecek çok mutluyuz. Biran önce Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz" dedi.

- Aksaray

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kerkük'te Kaçırılan 3 Türk İşçi 1 Metrelik Çukurta Tutulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement