Kent Konseyi'ne Hollandalı Misafir - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi'ne Hollandalı Misafir

Kent Konseyi\'ne Hollandalı Misafir

Türkiye'nin en aktif ve dinamik kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi, yaptığı faydalı çalışmalarla ulusal ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

09.04.2012 11:23

Türkiye'nin en aktif ve dinamik kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi, yaptığı faydalı çalışmalarla ulusal ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Bursa'ya çeşitli araştırmalarda bulunmak üzere gelen Hollandalı gazeteci Jessica Maas, Bursa Kent Konseyi ofislerini ziyaret ederek Genel Sekreter Enes Battal Keskin ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ile görüştü. Türkiye'nin 'Detroit'i olarak gösterilen Bursa'daki hızlı gelişimin, halka kültürel ve ekonomik yansımalarını araştırmak üzere Bursa'ya geldiğini söyleyen Hollandalı gazeteci, şehrin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliğe hayran kaldığını ifade etti.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ise, Türkiye'deki kent konseylerinin yapısı hakkında bilgi verdi. Kent yönetimine sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları katmak maksadıyla kent konseyi sürecinin başladığını belirten Keskin, Türkiye'de 2005 yılında start alan sürecin ilk kez Bursa'da uygulandığını dile getirdi. Vatandaşların fikirlerini söyleyebileceği ortam hazırladıklarını kaydeden Keskin, "İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nu, Mudanya'daki İDObüs projesini, stadyumu ve birçok konuyla ilgili toplantılar düzenleyerek, Bursalıların görüşlerini özgürce dile getirmesini sağladık. Çıkan sonuçları da rapor halinde yetkililere ilettik. Her belediye kent konseyi yapısını oluşturmak zorundadır. Ancak en iyi işleyen ve geniş kapsamlı Bursa'da bulunmaktadır" dedi.

Vatandaşların artık hızla değişen ve gelişen Bursa'da söz sahibi olduğunu söyleyen Keskin, Bursa'nın sanayi şehrinden ziyade turizm şehri olarak bilinmesi için tüm kesimlerin ortak bir çaba gösterdiğini kaydetti. Keskin, Bursa'nın tarihi, ekonomik ve nüfus yapısı hakkında da bilgi verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi'ne Hollandalı Misafir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement