Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde Sarıbıyık Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde Sarıbıyık Güven Tazeledi

Kent Konseyi Kadın Meclisi\'nde Sarıbıyık Güven Tazeledi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kadın Meclisi'nin tek listeyle yapılan seçimli genel kurulunda, mevcut başkan Kadriye Sarıbıyık tüm üyelerin oyunu alarak güven tazeledi.

12.04.2013 12:03

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kadın Meclisi'nin tek listeyle yapılan seçimli genel kurulunda, mevcut başkan Kadriye Sarıbıyık tüm üyelerin oyunu alarak güven tazeledi.

BKK Koza Salonu'nda yapılan seçimli genel kurula, BKK Başkanı Semih Pala, Binted Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, kadın mahalle muhtarları, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Kurulu Başkanlığı'na BKK Başkanı Semih Pala, Divan Kurulu üyeliklerine ise BKK Kadın Meclisi üyesi ve Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Aytaç Toker ile BKK Kadın Meclisi üyesi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Gülnur Üçel seçildi.

Bursa Kent Konseyi, şehrin olduğu kadar Türkiye'nin de önemli bir kurumu haline geldiğini söyleyen Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkıları, gönüllülerin de çabalarıyla 'Bursa modeli' olduklarını belirtti. Engelliler, Çocuk ve Gençlik Meclislerinin seçimlerini yoğun katılımlarla yaptıklarını, Kadın Meclisi seçiminin aynı şekilde yapıldığını ifade eden Pala, "Çalışmalarımızla toplumsal hayatın gelişmesi, yaşam kalitesinin artırılması için diğer şehirlere de örnek oluyoruz. 45 ayda 4 meclisimiz, 30 çalışma grubumuz, yüzlerce gönüllümüzle birlikte 5 bin faaliyet yaptık. Büyükşehir Belediyesi'nin ve Bursa Kent Konseyi'nin uyumu neticesinde güzel işler oluyor. Her türlü dünya görüşüne ve siyasi görüşe sahip insana toplantılarımızda söz hakkı veriyoruz. Tek tip insan modeli oluşturmak istemiyoruz. Herkese ve her kesime hitap ediyor, toplumsal denge çizgisi anlayışıyla hareket ediyoruz. Güçlü Türkiye'nin de bu şekilde oluşacağına inanıyorum. Türkiye'nin en büyük kent konseyi olma unvanımızı projelerimizle devam ettireceğiz. Gönüllülerimizin çalışmalarımıza katkısını sürdürmesini bekliyorum" dedi.

Anadolu kültüründe kadının önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Pala, "Biz 'Cennet, anaların ayakları altındadır' sözünü benimseyen milletiz. Ama bunu sözde bırakmayıp, hayatta uygulamalıyız. Bir kısım insanlar bunun önemini kavrayamamış olabilir. Kadınlar başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne karşıyız. Türkiye'de çıkarılan kanunlarla önemli yol alındı. Kadınların ortalama eğitim düzeyinin artmasını ve önemli görevlerde bulunmalarını arzuluyoruz. Ben çalıştığım birimlerde kadın istihdamına önem veriyorum" diye konuştu.

Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Aytaç Toker ise, 50 senedir sivil toplum çalışmaları içerisinde bulunduğunu ve kadın politikası yaptığını söyledi. Kadın ve erkeğin insan hakları çerçevesinde eşitliğine inandığını dile getiren Toker, kadınların toplumda hak ettiği yere ulaşması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Gülnur Üçel ise, Bursa'da kız çocuklarına eğitim hayatlarında destek verdiklerini söyledi. Yetişkinlere yönelik okuma yazma kursları düzenlediklerini anlatan Üçel, kadına şiddet konulu bir projeyi de hayata geçirdiklerini ifade etti. Üçel, gün geçtikçe büyük bir sıkıntı haline gelen çocuk gelinler konusuna da bu yıl çalışmalar yapacaklarını anlattı.

BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, görevi boyunca gönüllülerle birlikte kadınların sıkıntılarına çözüm yolları aradıklarını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çabaladıklarını, karar mekanizmalarında daha fazla yer alabilmek için mücadele ettiklerini belirtti. Kadınların hızlarını yavaşlatmadan yoluna devam etmesini isteyen Sarıbıyık, şiddetin önlenebilmesi için toplumun bilinçlendirilmesi, caydırıcı tedbirlerin alınmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Sarıbıyık, çalışmalarına destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, BKK Başkanı Semih Pala'ya, gönüllülere ve BKK personeline teşekkür etti.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Genel Kurulda gelen bir öneri üzerine oylamanın açık yapılmasına karar verildi. Mevcut başkan Kadriye Sarıbıyık, tüm üyelerin oylarını alarak yeniden göreve seçildi. Kadriye Sarıbıyık'ın başkanlığındaki yeni yönetimde, Arzu Alpaslan Dere, Nuray Öner, İlknur Kutucu, Dilek Üzümcüler, Havana Yiğitalp, Kevser Öztürk, Habibe Ajderoğlu, Yasemin Özdemir, Melek Dinç, Sema Bütün ve Sevim Gül yer aldı.

Toplantının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa Kent Konseyi'nin gönüllü katılımcıları olan kadınlarla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

(MŞ)

12.04.2013 11: 50: 26

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde Sarıbıyık Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement