Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği Hizmete Açıldı

- Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği hizmete açıldıİSTANBUL - Eyüp Belediyesi tarafından Kemerburgaz'da 170 metrekare alan üzerine yapılan 'Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği' hizmete açıldı.

01.04.2017 20:22

- Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği hizmete açıldı

İSTANBUL - Eyüp Belediyesi tarafından Kemerburgaz'da 170 metrekare alan üzerine yapılan 'Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği' hizmete açıldı. 3 veteriner hekim ve 1 yardımcı personelin görev yaptığı kliniğin ise ilk hastası 2 aylık olan 'Yumoş' isimli minik bir kedi oldu. Ayağı kırılan 'Yumoş' kısa sürede tedavi edildi.

Eyüp Belediyesi, Kemerburgaz'da 170 metrekare alan üzerine kurduğu 'Sokak Hayvanları Kliniği'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa; Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası Başkan Aydın ve beraberindekiler kliniği gezerek, klinikte yapılacak çalışmalara yönelik veteriner hekimlerden bilgi aldı. Muayene odası, ilaç odası, ameliyathane gibi alanları bünyesinde barındıran klinikte, 3 veteriner hekim ve bir yardımcı personel görev alarak haftanın her günü ilçedeki hayvanlara yönelik sağlık hizmeti verecek.

"Sokak hayvanlarımızın sağlık problemlerini halletmeye çalışıyoruz"

Eyüp'te sokak hayvanlarına yönelik birçok hizmeti hayata geçirdiklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Sokak hayvanlarına iyileştirme yapmak ve onların yaşayacakları mekanlar oluşturmak, onların sağlıklarını takip etmek hem onlar açısından hem de diğer çevre ve insanlar açısından faydalı bir çalışma. Hayvanlarımız bize emanet, bunların emanet olduğu bilinciyle hareket ederek Eyüp Belediyesi yaklaşık 3 yıldan beri çok ciddi projeler gerçekleştiriyor. Hayvan ambulansı, veteriner hizmetleri müdürlüğümüz ve nihayet Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniğimizi resmi olarak açmış bulunuyoruz. Bu çalışmamızla; kedilerimizi, köpeklerimizi, kuşlarımızı ve diğer sokak hayvanlarımızın sağlıklarını ve güvenli yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Onların her türlü sağlık problemlerini halletmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Arkadaşlarımız ayağı kırılan yavru kediyi tedavi etti"

Açılışın ilk gününde ayağı kırık yavru bir kedinin klinikte tedavi edildiğini belirterek konuşmasına devam eden Aydın, "Ayağı kırılan kedimiz de bu güne denk geldi. Aslında bir kaç aydır fiilen çalışıyordu ama bugün resmi açılışını yaptık. Bu yavru kedimiz annesi tarafından terk edilen 1.5 aylık bir bebek. Ayağı kırılmış. Arkadaşlarımız bu kedimizi almışlar, tedavisini yapmışlar. Tedavisi bittikten sonra da kedimiz sahiplendirilerek ev ortamında ve doğal ortamda yaşamına devam edecek" şeklinde konuştu.

"Durumu çok iyi"

Veteriner Hekim Gökhan Karadağ ise, "Bu yavrumuz Eyüp'ün Alibeyköy ilçesinden gelen yaralı kedi ihbarı sonrası hayvan ambulansımızla kliniğimize geldi. Burada yaptığımız muayenede bacağında bir kırık tespit ettik. Kliniğimizin ilk hastası. İsmini de 'Yumoş' koyduk. Şuan durumu çok iyi. Yoğun bakım ünitemizde ısıttık, oksijen verdik. İyice kendine geldi. Besledik ve şuan gayet iyi durumda. İnşallah 10-15 güne taburcu edeceğiz" dedi.

(EK-HB-

Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği Hizmete Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement